x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

08 Iul 2008   •   00:00

8 iulie 2008



INSTANŢĂ. Contestaţia "Asociaţiei Solidaritatea pentru Libertate de Conştiinţă" împotriva proiectului de lege privind construirea Catedralei Mîntuirii Neamului a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 5. Motivul: reclamantul nu avea calitate procesuală pentru a formula acţiunea. Sentinţa poate fi atacată cu apel.

TRADIŢII. Peste 100 de copii sub 14 ani vor participa astăzi la concursul internaţional de bătut toaca, organizat la Catedrala Ortodoxă din oraşul Victoria. Organizatorii competiţiei încearcă să păstreze vie această tradiţie prin  intermediul copiilor din România, Ucraina şi Republica Moldova.    

URMĂRIT. Un deţinut de la Penitenciarul Tîrgu-Jiu, care mai avea de executat cîteva luni pînă la eliberarea condiţionată, a fost dat în urmărire generală, după ce a fost învoit să îşi viziteze familia şi nu a revenit la unitatea de detenţie pentru a-şi ispăşi restul de pedeapsă. Bărbatul a fost dat în consemn la frontieră şi riscă să primească un supliment de pedeapsă la cea pe care o mai avea de executat. Acesta fusese condamnat în anul 2000 la 12 ani de închisoare, pentru înşelăciune.

HUNEDOARA. Gunoaiele din groapa de gunoi din localitatea hunedoreană Petrila au ars toată noaptea de duminică spre luni, iar pompierii şi administratorii perimetrului de depozitare a deşeurilor nu au reuşit să elimine focarele, fumul rezultat acoperind localităţile Petrila şi Petroşani. Localnicii susţin că această groapă, care trebuie ecologizată pînă în anul 2008, se aprinde foarte des.

MAMAIA. O terasă din staţiunea Mamaia a fost cuprinsă de flăcări ieri, fără a exista victime, incendiul fiind provocat de un scurtcircuit la instalaţia electrică, transmite Mediafax. Incidentul s-a produs în cursul dimineţii, cînd pe terasă, aflată la capătul de nord al staţiunii, nu se aflau turişti, ci doar angajaţii care o deservesc. La faţa locului au ajuns două echipaje de la Detaşamentul Constanţa Oraş, care au lichidat focul în aproximativ 20 de minute.

AUTOSTRADA SOARELUI. Circulaţia rutieră era blocată ieri după-amiază în zona kilometrului 27 al Autostrăzii Bucureşti - Piteşti, din cauza unui incendiu de vegetaţie care a izbucnit la o distanţă de aproximativ 100 de metri de şosea. Potrivit şefului Poliţiei Rutiere A 1, Emilian Buican, incendiul a izbucnit din cauza unor localnici care au făcut focul pe cîmp şi l-au lăsat nesupravegheat, iar flăcările s-au extins cu repeziciune din cauza vîntului puternic.

CLUJ-NAPOCA. Trei persoane, printre care un poliţist, au fost rănite în noaptea de duminică spre luni într-un accident care a avut loc pe Calea Turzii din Cluj-Napoca, după ce o autoutilitară condusă de un cetăţean maghiar a lovit o maşină de Poliţie, aceasta fiind proiectată apoi într-un alt autoturism. "Autoturismul Poliţiei a fost proiectat pe contrasens, unde a acroşat autotractorul marca Volvo condus regulamentar din sens opus, după care a intrat în impact cu un autoturism marca Hyundai Santa Fe, condus de un cetăţen austriac, care circula în spatele tirului", se precizează într-un comunicat al IJP Cluj.

OLTEANU, DESPRE ALEGERI. Coordonatorul campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, (foto) a declarat ieri că, potrivit Constituţiei, data alegerilor parlamentare poate să fie fixată la 23 sau 30 noiembrie. "Data pentru ziua alegerilor este foarte uşor de avansat, pentru că prevederile constituţionale sînt cît se poate de clare. Potrivit Constituţiei, data alegerilor poate fi fie la 23 noiembrie, fie la 30 noiembrie şi va fi anunţată în timp util", a susţinut Bogdan Olteanu, răspunzînd cererii liderului PD-L ca Guvernul să fixeze imediat data parlamentarelor. (M.I.A.)

CONSTANŢA SUD – AGIGEA. Cei 540 de angajaţi ai Terminalului de Containere din Portul Constanţa Sud Agigea au declanşat ieri-dimineaţă, timp de două ore, o grevă de avertisment, după ce negocierile dintre patronat şi sindicat au eşuat. Potrivit preşedintelui Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare Constanţa (FNSP), Petre Costel, sindicaliştii solicită o majorare de salariu de 700 de lei pentru fiecare angajat, dar conducerea companiei oferă doar 200 de lei. De asemenea, sindicaliştii mai cer acordarea sporului de vechime şi un program stabil de lucru, la această oră salariaţii fiind chemaţi prin telefon la lucru.

CĂLĂRAŞI. Un bărbat a fost dat dispărut în Dunăre, după ce motorul ambarcaţiunii de agrement în care se afla împreună cu un alt adult şi o fetiţă în vîrstă de 9 ani s-a defectat, iar barca a fost purtată de curenţi spre un convoi bulgăresc cu cinci barje care venea din amonte. Incidentul s-a produs în dreptul localităţii Chirnogi, Călăraşi. Fetiţa a fost salvată de echipajul barjei. (Emilia Sava)

BIHOR. Un bărbat de 40 de ani şi un adolescent de 16 ani au ajuns ieri la spital, fiind răniţi într-un accident petrecut pe DN 79, între localităţile bihorene Leş şi Gepiu, după ce microbuzul condus de bărbat a depăşit neregulamentar şi a lovit frontal un autoturism BMW. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor le-a transportat pe cele două victime la spital.

×
Subiecte în articol: observator