x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

10 Iul 2008   •   00:00

10 iulie 2008



REŢINERE. Directoarea liceului particular din Sighetu Marmaţiei a fost reţinută ieri pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie. Aceasta este cercetată pentru posibila fraudare a examenului de Bacalaureat şi a fost audiată la DNA Cluj-Napoca. În urma unei percheziţii efectuate la domiciliul directoarei Meda Leordean au fost descoperiţi 70.000 de lei şi 1.750 de euro, existînd suspiciunea că sumele ar fi fost primite în urma aranjării examenului de Bacalaureat.

IN MEMORIAM. Academia Română, în colaborare cu Institutul de Etnografie şi Folclor "Constantin Brăiloiu", organizează, mîine, 11 iulie, în Aula Academiei, o Sesiune omagială în memoria savantului Constantin Brăiloiu. De asemenea, Institutul de Etnografie şi Folclor "Constantin Brăiloiu" alături de Consorţiul ethnoArc vă invită sîmbătă, 12 iulie, la Conferinţa de presă "Proiectul Arhive Europene pentru Cercetarea Etnomuzicologică".

NUMIRE.
Noul director al Administraţiei Străzilor din Capitală este Alina Roman, directorul adjunct economic al acestei instituţii, pînă la ocuparea prin concurs a funcţiei. Primarul general, Sorin Oprescu, a semnat decizia de eliberare din funcţie a directorului Administraţiei Străzilor, Claudiu Bălan, pe motiv că nu şi-a îndeplinit corespunzător îndatoririle de serviciu. Dispoziţia primarului este efectivă din data de 9 iulie 2008.

COMPENSATE.
Noua listă a medicamentelor compensate va intra în vigoare la 15 iulie. Conform premierului Călin Popescu Tăriceanu, preţurile medicamentelor din lista nouă vor fi reduse cu 5%-12%, în funcţie de valoarea acestora. În premieră, în această listă vor fi incluse medicamente pentru bolile rare. Pentru compensarea preţului medicamentelor este nevoie de trei miliarde de lei, dintre care un miliard din bugetul Ministerului Sănătăţii.

REPARTIŢII. Peste 80 de locuinţe cu chirie, 38 de garsoniere şi 45 de apartamente vor fi repartizate astăzi la sediul Primăriei Sectorului 2, tinerilor cu vîrste pînă în 35 de ani, în funcţie de punctajul obţinut la depunerea cererilor pentru locuinţe. Stabilirea etajului şi a numărului apartamentului se fac la alegerea titularului cererii, în funcţie de ordinea de repartizare stabilită şi diagrama imobilului. Chiria variază în funcţie de suprafaţa locuinţei, între 66 şi 70 de lei pentru o garsonieră şi între 90 şi 95 de lei pentru un apartament.

CONSTANŢA. Directorul general al RADET Constanţa, Ilie Rachieru (foto), a fost deferit justiţiei, ieri, pentru că ar fi favorizat o anumită firmă într-un contract care viza modernizarea reţelei de termoficare a Constanţei, producînd un prejudiciu de 5 milioane de lei bugetului de stat. Pentru recuperarea prejudiciului cauzat Consiliului Local Municipal Constanţa, procurorii au pus sechestrul asupra bunurilor celor doi.

PLOIEŞTI. Traficul rutier a fost dat peste cap, străzile fiind inundate din cauza unei averse care a durat doar 20 de minute. Circulaţia la ieşirea spre Bucov a fost deviată de poliţişti, după ce drumul a fost inundat, iar apa de pe carosabil măsura aproape jumătate de metru. Gospodăriile şi casele aflate în cartierul Bereasca au fost şi ele inundate, chiar dacă cetăţenii au pus saci de nisip sau scînduri în faţa curţilor. Totodată, autorităţile au decis să înlocuiască, pe două rute, tramvaiele cu autobuze pentru a evita producerea unui scurtcircuit. (Laura Calciu)

HUNEDOARA. Şeful Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Hunedoara, Ion Simion, a fost deferit justiţiei de procurorii anticorupţie din Alba, pentru că a acordat nelegal premii în bani şi ore suplimentare pentru sine şi mai mulţi angajaţi fără a întocmi documente justificative. Anchetatorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor imobile ale inculpatului pînă la concurenţa sumei de 599.012 lei, sumă ce reprezintă prejudiciul cauzat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

×
Subiecte în articol: observator