x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

20 Iul 2008   •   00:00
Info

20 iulie 2008:Liderii formaţiunilor de opoziţie din Bulgaria au început consultările pe tema lansării procedurii de demitere a preşedintelui Gheorghi Părvanov

UNGARIA:Autostradă între Szeged şi România
Ungaria a început lucrările la autostrada M43, care va face legătura între Szeged şi frontiera ungaro-română. Primul tronson al autostrăzii, cu o lungime de 31,6 kilometri, între Szeged şi Mako, urmează să fie terminat în august 2010. Autostrada va fi extinsă spre frontiera cu România. Proiectul este estimat la 265 milioane de euro, două-treimi din fonduri fiind oferite de UE şi restul de Ungaria.

 
BULGARIA:Opoziţia vrea capul preşedintelui
Liderii formaţiunilor de opoziţie din Bulgaria au început consultările pe tema lansării procedurii de demitere a preşedintelui Gheorghi Părvanov (foto), informează Mediafax. Partidele de dreapta cer demiterea lui Părvanov în baza recentului raport al Oficiului european pentru Combaterea Fraudelor (OLAF), care arată legăturile dintre şeful statului şi persoane suspectate de infracţiuni.

 
RAPORT CE:Rezultate încete, dar susţinute
Proiectul de raport al Comisiei Europene privind situaţia din justiţia română, obţinut de RFI România, remarcă "rezultatele încete, dar susţinute în reforme", potrivit Mediafax. În raport este evidenţiată Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi se salută înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Integritate (ANI). În privinţa reformei din justiţie, raportul notează că ea "avansează, dar într-un ritm inegal". Raportul arată că România "continuă să facă progrese în lupta împotriva corupţiei locale, dar trebuie să existe mai multe rezultate".

 

×
Subiecte în articol: observator