x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

26 Iul 2008   •   00:00
Info

26 iulie 2008:Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a dus ieri cu o decapotabilă de colecţie la serviciu, pentru a negocia cu sindicaliştii semnarea acordului privind salariul minim propus de Executiv.

INTERLOPI ARESTAŢI. Şefii lumii interlope din Zărneşti, Marius Ilie şi Victor Roman, implicaţi şi în celebrul scandal de la Scotch Club, împreună cu Anatoli Ciumac, zis "Tolea", au fost arestaţi preventiv ieri, de către judecătorii din Zărneşti, pentru 29 de zile. Motivul a fost implicarea interlopilor în sechestrarea şi torturarea lui Alexandru Duicu, pe 11-12 iunie 2007, sub acuzaţia de tîlhărie şi lipsire de libertate. (Libiu Mateescu)


KIEV. O delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române, formată din ÎPS Mitropolit Nifon, PS Casian, şi PS Ciprian Cîmpineanul, va participa la Kiev, în zilele de 26-28 iulie 2008, la festivităţile prilejuite de aniversarea a 1.020 de ani de la creştinarea poporului rus, în timpul cneazului Vladimir al Kievului. Cei trei episcopi vor transmite un mesaj de felicitare din partea Preafericitului Părinte Daniel. (D.Ş.)

 

 
ILIESCU LA €-PROFIL. Cum va fi preşedintele României în 2010? "Sper ca instituţia prezidenţială să intre în normalitate" – a precizat dl. Ion Iliescu la întrebarea lui Dan Constantin, realizatorul emisiunii "€-Profil". O amplă discuţie despre evoluţia României în noul mileniu puteţi urmări în emisiunea difuzată astăzi de la ora 13:10 pe Antena 3.


BAC 2009. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a publicat ieri pe pagina web oficială, www.edu.ro, metodologii privind organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat 2009 şi a tezelor cu subiect unic în anul şcolar 2008-2009. Documentele sînt supuse dezbaterii publice. Argumente, propuneri şi sugestii pe această temă se pot face electronic pe adresa de e-mail info@cnceip.ro sau în scris, pe adresa MECT.


NEGOCIERI DIN DECAPOTABILĂ. Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a dus ieri cu o decapotabilă de colecţie la serviciu, pentru a negocia cu sindicaliştii semnarea acordului privind salariul minim propus de Executiv. Guvernul, sindicatele şi patronatul au căzut de acord pentru majorarea la 540 lei a salariului minim de la 1 octombrie 2008 şi la 600 de lei de la 1 ianuarie 2009. Acordul prevede că pînă în 2014 salariul minim să reprezinte 50% din salariul mediu, iar majorările se vor face de două ori pe an prin Hotărîre de Guvern în urma unor analize.


TRENURI ANULATE. Mai multe trenuri Personal care circulă în nordul ţării au fost anulate în urma inundaţiilor, nouă rute fiind închise din cauza spălării terasamentelor şi a inundării liniilor, începînd de ieri, de la ora 1:14. Rămîn închise şi secţiile de circulaţie Sărmăşag – Borla, din cadrul Regionalei CF Cluj, unde linia este inundată, şi Nisipitu – Gura Putnei, de la Regionala CF Iaşi, din cauza aluviunilor. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: observator