x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

27 Iul 2008   •   00:00

COMEMORARE - Un an de la moartea IPF Teoctist
La slujba de pomenire a Patriarhului Teoctist, la un an de la moartea sa, au participat ieri cîteva zeci de persoane, între care şi sora PF Daniel, fără personalităţi publice şi politice, relatează Mediafax.



COMEMORARE - Un an de la moartea IPF Teoctist
La slujba de pomenire a Patriarhului Teoctist, la un an de la moartea sa, au participat ieri cîteva zeci de persoane, între care şi sora PF Daniel, fără personalităţi publice şi politice, relatează Mediafax. Preafericitul Daniel a oficiat o slujbă de pomenire pentru Patriarhul Teoctist la Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, în prezenţa a numeroşi clerici şi a cîtorva zeci de credincioşi. O posibilă explicaţie pentru prezenţa modesta la slujba de pomenire este faptul că Palatul şi Catedrala Patriarhiei sînt în şantier, în plin proces de restaurare şi consolidare, fiind una dintre ultimele dorinţe ale Patriarhului Teoctist.

ALEGERE - Capitala europeană de la Marea Neagră
UE va alege capitala europeană de la Marea Neagră dintre Varna şi Constanţa, potrivit cotidianului bulgar Standard, citat de Mediafax. John Murray, directorul organizaţiei growthclusters.com, a declarat că "scopul Bruxelles-ului nu este să mute estul Europei la Paris sau la Londra, ci să alinieze standardele de viaţă". Murray a mai declarat că a compara Varna cu Constanţa ar fi ca şi cum s-ar compara aeroportul din Frankfurt cu Heathrow, deoarece Varna este un oraş mult mai mare decît staţiunea din România.

AUSTRIA - Karadzici a locuit şi la Viena
Fostul lider al sîrbilor bosniaci Radovan Karadzici ar fi locuit la Viena între iunie 2006 şi sfîrşitul lui 2007, potrivit unor noi mărturii publicate de presa austriacă, relatează AFP. Karadzici ar fi subînchiriat de la o femeie de origine sîrbă, în iunie 2006, o cameră într-un apartament din capitala austriacă. Bărbatul, care purta barbă albă şi păr lung, a locuit acolo timp de cîteva luni. Administratorul unui restaurant din acelaşi cartier declară că l-a avut pe Karadzici drept client "de două-trei ori pe săptămînă" în 2007.

SĂRBĂTOARE - Sfîntul Pantelimon, prăznuit
În fiecare an, la 27 iulie, Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfîntul Mare Mucenic Pantelimon, mare tămăduitor şi doctor fără arginţi. Fragmente din moaştele Sfîntului Pantelimon au fost scoase din Catedrala arhiepiscopală a Constanţei şi purtate ieri în procesiune pe străzile oraşului. (Daniela Şontică)

FESTIVAL - ATB, Harry Tavitian şi Morcheeba
Festivalul Peninsula de la Tîrgu-Mureş a adus 80 de trupe din ţară şi din străinătate, iar seara de vineri a fost rezervată "greilor", care au ţinut capul de afiş al evenimentului, Harry Tavitian, ATM şi Morcheeba. Festivalul s-a încheiat ieri seară cu recitalul celor de la Vama, însă distracţia a continuat pînă dimineaţă, la "Kiss Arena". (Raluca Creţ)

EXPLOZIE - 23 de răniţila Gheorghieni
O explozie puternică la o fabrică de mobilă din Gheorgheni, judeţul Harghita, a făcut 23 de victime. Persoanele rănite au fost transportate cu o aeronavă militară la Spitalul de arşi din Bucureşti. Explozia, urmată de incendiu, s-a produs ieri-dimineaţă, la ora 8:15, la un uscător de rumeguş, după ce doi muncitori au deschis uşa unui siloz de rumeguş de la societatea de prelucrare a lemnului Transilvania Industry. Pompierii au ajuns la faţa locului în patru minute şi au reuşit să stingă în 15 minute incendiul, extins pe o suprafaţă de 25-30 de metri pătraţi.

×
Subiecte în articol: observator