x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

29 Iul 2008   •   00:00

29 iulie 2008



ANCHETĂ. Ministerul Muncii a demarat ieri o anchetă în cazul exploziei de sîmbătă de la Fabrica de prelucrare a lemnului din Gheorgheni, unde au fost răniţi grav 23 de muncitori. Unul dintre răniţi se află în stare foarte gravă, avînd nevoie de donatori de piele pentru a putea fi operat.

EXPLOZIE. Trei muncitori au fost răniţi ieri în urma unei explozii produse la fabrica Protan Codlea, în judeţul Braşov. Motivele incidentului sînt încă necunoscute, urmînd a fi stabilite în urma anchetei demarate. Victimele au fost transportate imediat la spital, avînd arsuri de gradul I şi II.

PENSII. Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România solicită Guvernului să aprobe devansarea majorării punctului de pensie cu 20% de la 1 septembrie, şi nu 1 noiembrie, cum a propus ministrul Muncii, Paul Păcuraru (foto). Pensionarii au trimis această solicitare ministrului săptămîna trecută, ţinînd cont de evoluţia inflaţiei şi de creşterea preţurilor la o serie de produse alimentare de bază.

SESIUNE EXTRAORDINARĂ. Preşedintele Traian Băsescu a solicitat ieri conducerii Parlamentului organizarea unei sesiuni extraordinare pentru avizarea urmăririi penale a unor foşti miniştri şi actuali parlamentari, avînd în vedere cele menţionate în raportul prezentat la 23 iulie de Comisia Europeană. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a convocat mîine  conducerea acestui for legislativ pentru a discuta solicitarea şefului statului.

MAŞINI RIDICATE. Primăria Sectorului 2 a început de ieri operaţiunea de ridicare a maşinilor staţionate ilegal pe spaţiul public. Şoferii vor fi sancţionaţi cu trei puncte de penalizare, iar pentru recuperarea autovehiculelor vor plăti cel puţin 440 de lei. Autorităţile locale ale Sectorului 2 vor ridica în primul rînd maşinile staţionate în intersecţii, în rampe, pante şi pe poduri, pe trecerile de pietoni şi pe zonele verzi.

×
Subiecte în articol: observator