x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

30 Iul 2008   •   00:00

ARTA LA METROU. Artistii care lucreaza la schimbarea infatisarii statiei de metrou Gara de Nord 1 au realizat aproape jumatate din compozitiile ce vor acoperi peretii acesteia. Proiectul "Bucharest metroArt. Arta te Priveste!" include 20 de artisti care muncesc numai noaptea, pentru ca statia sa fie gata saptamina viitoare. Tematica decorului  este "vechi si nou in Bucuresti".



BUCUREŞTI. Un bărbat a murit ieri după ce a încercat să traverseze linia tramvaiului 41 într-o zonă nemarcată. Bărbatul în vîrstă de 85 de ani a fost acroşat de tramvai pe Calea Crîngaşi. Victima a decedat în drum spre spital. Potrivit Poliţiei Capitalei, din cauza traversării neregulamentare, în perioada 1 ianuarie-25 iulie au avut loc 766 de accidente, cu 27 de morţi, 217 răniţi grav şi 542 răniţi uşor.

ARTĂ LA METROU. Artiştii care lucrează la schimbarea înfăţişării staţiei de metrou Gara de Nord 1 au realizat aproape jumătate din compoziţiile ce vor acoperi pereţii acesteia. Proiectul "Bucharest metroArt. Arta te Priveşte!" include 20 de artişti care muncesc numai noaptea, pentru ca staţia să fie gata săptămîna viitoare. Tematica decorului  este "vechi şi nou în Bucureşti".

CONSTANŢA. Carambol pe şoseaua din oraşul Ovidiu în urma căruia 43 de persoane, cele mai multe dintr-un microbuz, au fost rănite. Cel puţin 13 ambulanţe, dar şi echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au fost mobilizate pentru descarcerarea victimelor şi transportarea lor la spital. În accidentul rutier au fost implicate patru autoturisme şi un microbuz de transport persoane, iar unii pasageri s-au ales cu capete sparte şi cu fracturi. Din primele cercetări, coliziunea a fost provocată de un şofer care ar fi dorit să întoarcă pe linia contiuă şi a făcut o manevră greşită. Circulaţia pe DN2A a fost blocată timp de mai multe ore. (Emilia Sava)

BRĂILA. Două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte trei au fost rănite, ieri-dimineaţă, după ce un microbuz ce transporta pasageri de la Galaţi către Bucureşti a fost implicat într-un accident rutier la Ianca. Potrivit IJP Brăila, în urma impactului, şoferul autoturismului s-a lovit grav la cap şi a intrat în comă.Eforturile de a-l salva au fost zadarnice. Pasagerul din dreapta a decedat pe loc.

ŞCOLI REABILITATE.
Lucrările de reabilitare la şcolile, liceele şi grădiniţele din Sectorul 1 al Capitalei au fost finalizate în proporţie de 70 la sută. Autorităţile speră ca pînă la 1 septembrie toate lucrările să fie încheiate. Aproape 100 de unităţi de învăţămînt se află în programul de modernizare.

SFIDĂRI. Ucraina a notificat România că efectuează, începînd din această lună, "lucrări de dragare la braţul Chilia", în cadrul proiectului canalului Bîstroe. Kievul sfidează astfel avertismentele forurilor internaţionale şi îşi încalcă angajamentele asumate faţă de România. Ministerul Mediului a primit recent o notificare în acest sens din partea instituţiei similare ucrainene. România a răspuns că se aşteaptă ca Ucraina să se abţină de la orice activitate unilaterală în cazul Bîstroe.

×
Subiecte în articol: observator