x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

01 Aug 2008   •   00:00

RECOMANDARI POLITIE. Lucrari de amenajare rutiera pentru raliu
Brigada de Politie Rutiera recomanda soferilor ca in perioada 1-15 august sa circule cu prudenta si sa respecte indicatoarele rutiere amplasate temporar pe traseul Bd. Natiunile Unite ­ str. Izvor ­ Calea 13 Septembrie ­ Bd. Libertatii, care va fi amenajat pentru desfasurarea raliului "Bucharest City Challenge 2008". Potrivit Biroului de presa al Politiei Capitalei, pe culoarul mentionat vor fi efectuate lucrari de descarcare si montare a parapetilor de beton, urmind ca zona de lucru in carosabil sa fie semnalizata cu balize si indicatoare.



RECOMANDĂRI POLIŢIE. Lucrări de amenajare rutieră pentru raliu
Brigada de Poliţie Rutieră recomandă şoferilor ca în perioada 1-15 august să circule cu prudenţă şi să respecte indicatoarele rutiere amplasate temporar pe traseul Bd. Naţiunile Unite ­ str. Izvor ­ Calea 13 Septembrie ­ Bd. Libertăţii, care va fi amenajat pentru desfăşurarea raliului "Bucharest City Challenge 2008". Potrivit Biroului de presă al Poliţiei Capitalei, pe culoarul menţionat vor fi efectuate lucrări de descărcare şi montare a parapeţilor de beton, urmînd ca zona de lucru în carosabil să fie semnalizată cu balize şi indicatoare.

Cea de-a doua ediţie a raliului auto "Bucharest City Challenge 2008" se va desfăşura în perioada 22-24 august şi va alinia la start maşini în valoare de aproximativ 60 de milioane de euro.

FĂRĂ MAŞINI
Bucureştenii vor putea închiria de astăzi biciclete chiar din curtea Facultăţii de Drept. Centrul dispune de 100 de biciclete care vor putea fi împrumutate cu o legitimaţie de membru. Aceasta costă 100 de lei pe an, cu reducere de 50% pentru elevi, studenţi sau pensionari. Cu ajutorul legitimaţiei, bicicletele se pot închiria cu 2 lei pe oră. Centrul a fost inaugurat ieri de marşul a peste 100 de biciclişti, la care a participat şi Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

RADU MAZĂRE, LA DNA
Edilul Constanţei s-a prezentat ieri la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat pentru prezentarea materialului de urmărire penală în dosarul în care este cercetat pentru retrocedarea unor imobile din cele preluate abuziv în perioada 1945-1989.
Radu Mazăre a declarat că a venit la DNA nu pentru a citi materialul de urmărire penală, ci pentru a-i recuza pe doi dintre procurori, afirmînd că aceştia ar fi "slugile politice ale lui Traian Băsescu". Acesta a mai precizat că şi cererea de recuzare va fi analizată de procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi. El s-a arătat indignat şi de faptul că a aflat, cu o zi în urmă, că prejudiciul din acest dosar nu a fost calculat de experţi, ci de un contabil şi de un inginer topograf.

Radu Mazăre a venit la DNA cu o maşină de tren asemenea celor din armată şi îmbrăcat în ţinută militară, explicînd că a adoptat această vestimentaţie, întrucît este în război cu "slugile politice ale lui Băsescu". Primarul Constanţei este cercetat de DNA din 2005 într-un dosar ce are ca obiect retrocedarea imobilelor preluate abuziv în perioada 1945-1989.

EXTINDERE. Producătorul de apă minerală Lipomin va intra din septembrie pe segmentul de apă plată, iar de anul viitor şi pe piaţa băuturilor necarbonatate şi energizante, a declarat preşedintele Consiliului de administraţie al companiei, Mihai Bratu. Lipomin estimează pentru acest an o dublare a vînzărilor în funcţie de volum la 150 milioane de litri, din care o treime va fi reprezentată chiar de apa plată. Compania a cumpărat, în februarie 2006, pachetul majoritar de acţiuni deţinut la societatea Carpatina, care îmbuteliază şi comercializează apă minerală, de la Petrom. (D.R.)

REZULTATE. Apemin Tuşnad a înregistrat în primul semestru o creştere de 23,7% a cifrei de afaceri, la 6,6 milioane de euro. Profitul brut a scăzut cu 40% faţă de perioada similară a anului trecut, la 338.661 de euro, scădere pusă de oficialii companiei pe seama investiţiilor din 2007. "Investiţiile totale realizate de la începutul anului 2007 şi pînă în prezent sînt de peste 7 milioane de euro. Anul trecut am achiziţionat o nouă linie de îmbuteliere, iar anul acesta am pus în funcţiune siroperia. Am finalizat şi noul depozit de produse finite şi am continuat invesţiiile în logistică", a declarat directorul general al Apemin, Zsolt Balazs Becsi. (D.R.)

Rompetrol ieftineşte carburanţii

Rompetrol va reduce vineri preţul benzinei, cu opt bani pe litru, şi pe cel al motorinei, cu cinci bani pe litru. Astfel, benzina Premium Euro 4 va ajunge la 4,12 lei pe litru, iar sortimentele Efix 95 şi Euro Super 98 fără plumb la 4,08 lei, respectiv 4,71 lei pe litru. Preţul motorinelor Efix Euro 4 şi super Euro 5 va ajunge la 4,48 lei, respectiv 4,77 lei pe litru. Reduceri ale preţurilor carburanţilor au operat în această săptămînă şi Petrom şi Lukoil. (D.R.)

×
Subiecte în articol: observator