x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

03 Aug 2008   •   00:00
Info

3 august 2008:Radovan Karadzici a fost protejat de SUA pina in 2000, data la care CIA l-a surprins in timp ce incerca sa incalce acordul care il lega de americani si care ii permitea sa se sustraga justitiei internationale, sustine cotidianul sirb Blit




Meteo: Codul roşu de pe Prut, ridicat
Hidrologii au decis să ridice avertizarea cod roşu de pe Rîul Prut, menţinînd însă pînă azi la 16:00 codul portocaliu pe sectorul Stînca Aval – Drînceni, aferent judeţelor Botoşani, Iaşi şi Vaslui, potrivit Mediafax. Prutul inferior, sectorul aval Drînceni-Oancea, aferent judeţelor Vaslui şi Galaţi, este sub incidenţa codului galben.


Reprogramare: Ministrul Maroni vine în septembrie
Purtătorul de cuvînt al MAE, Cosmin Boiangiu, a declarat, pentru Mediafax, că partea italiană a solicitat vineri reprogramarea, pentru luna septembrie, a vizitei la Bucureşti
a ministrului de Interne Roberto Maroni. Acesta confirmase cu o zi înainte că va veni la Bucureşti marţi, 5 august. Miniştrii Roberto Maroni
şi Cristian David urmează să discute despre iniţierea unui proiect comun pentru a beneficia de fonduri europene pentru integrarea romilor.


Karadzici: Protejat de SUA pînă în 2000
Radovan Karadzici a fost protejat de SUA pînă în 2000, dată la care CIA l-a surprins în timp ce încerca să încalce acordul care îl lega de americani şi care îi permitea să se sustragă justiţiei internaţionale, susţine cotidianul sîrb Bliţ, relatează Mediafax. CIA a interceptat o conversaţie telefonică ce demonstra clar că acesta conducea personal partidul SDS, scrie cotidianul, citînd "o sursă bine informată din cadrul serviciilor de informaţii americane".


Sectorul 4: Bloc pentru cei fără locuinţă
Primăria Sectorului 4 şi Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României vor oferi unui număr de 62 de familii şansa de a avea o casă. Mîine, la ora 13:00, în Aleea Nehoiu nr. 2-12, bl F3, zona Drumul Creţeştilor, va avea loc inaugurarea unui bloc destinat unor persoane din Sectorul 4 care au fost evacuate din casele naţionalizate.


Băsescu dixit: Un ministru făcut "imbecil"
Un membru al Cabinetului Tăriceanu a fost calificat ieri drept "imbecil" de către preşedintele Traian Băsescu, pentru felul în care a gestionat problema inundaţiilor din nordul Moldovei, relatează Mediafax. Întrebat despre ce demnitar este vorba, preşedintele a răspuns: "S-ar putea să aveţi surpriza ca acest ministru să replice fără să ştie că nu i-am dat numele".


BRAŞOV: Urs "gunoier" împuşcat degeaba
Un urs împuşcat vineri noaptea de vînătorii din Braşov, chiar în locul în care cu o zi înainte fusese ucis un om în urma unui atac al unui urs, nu este animalul ucigaş, căutat de localnici. Autopsia animalului împuşcat arată că ursul avea în stomac numai produse vegetale. Accesul pe Muntele Tîmpa este în continuare interzis. Pentru a elucida cazul, specialiştii vor preleva păr de la ursul ucis şi mostre de păr de pe cadavrul uman găsit la poalele Muntelui Tîmpa.


Harghita: Festivalul Cartofului
Zeci de persoane au participat ieri la Miercurea-Ciuc la tradiţionalul Festival al cartofului, organizat în cadrul Zilelor oraşului, relatează Rompres. Bucătari amatori sau profesionişti au pus stăpînire pe Parcul Central din municipiu, care s-a transformat, pentru cîteva ore, într-o imensă bucătărie. În concurs s-au înscris 42 de echipaje, dintre care patru din Ungaria, un număr-record. Cea mai mare tocăniţă a fost realizată de bucătarii unei pensiuni, care au gătit 1.400 de porţii, într-un ceaun de 700 de litri.

×
Subiecte în articol: observator