x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

28 Aug 2008   •   00:00

28 august 2008



POLUARE LA LONDRA. Guvernul britanic i-a cerut primarului Londrei să ia măsuri urgente împotriva poluării pentru a evita ca UE să dispună amenzi pentru depăşirea limitelor tolerabile – informează agenţia spaniolă de presă EFE. Marea Britanie încalcă de trei ani normele europene cu privire la poluare, iar în luna iulie, Bruxellesul i-a cerut Londrei un plan detaliat privind modul de a le aplica, informează cotidianul The Guardian. Responsabilul pe probleme de calitate a aerului în guvernul laburist, Jonathan Shaw, i-a trimis primarului Londrei, conservatorul Boris Johnson, o scrisoare în care-l informează despre o încercare de a determina Uniunea Europeană să autorizeze Marea Britanie să extindă pînă în luna iunie 2011 termenul de îndeplinire a normelor europene în materie.

LEGE ANTI-OMG ÎN POLONIA. Proiectul legii organismelor modificate genetic se raportează cu scepticism şi prudenţă la culturile şi introducerea OMG în mediu – a spus ministrul polonez al mediului, prof. Maciej Nowicki. Au luat sfîrşit consultările sociale privind proiectul pregătit de ministerul mediului împreună cu Ministerul Agriculturii. Sunt încă în curs de desfăşurare acordurile interministeriale. După consultări, proiectul va ajunge în septembrie la guvern – presupune Ministerul Mediului. Nowicki a subliniat că, în opinia Poloniei, nu există premise suficiente care să permită asumarea riscului introducerii OMG în mediu. El a menţionat că ministerul nu are nimic împotriva cercetărilor ştiinţifice în medii închise – în laboratoare şi instituţii, relatează agenţia PAP.

CONDUCTĂ DEZGROPATĂ LA BRĂILA. O societate cu profil agricol din Ianca, judeţul Brăila, a reclamat, ieri, la Poliţie, faptul că terenul arabil i-a fost degradat de o firmă din Prahova care dezgroapă, în vederea valorificării, o conductă de ţiţei ieşită din uz a "Conpet". Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit faptul că au fost dezgropaţi 5 km de conductă, fără respectarea celor mai elementare norme de protecţie a mediului. A fost alertată Garda de Mediu iar firma prahoveană riscă sancţiuni drastice. (F. Coman)

×
Subiecte în articol: verde!