x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

02 Sep 2008   •   00:00

2 septembrie 2008:Mii de peşti dintr-o baltă de lîngă un cartier periferic au ieşit la suprafaţă, după ce s-au asfixiat şi au murit, din cauza căldurii şi a nivelului tot mai scăzut al apei.

BRĂILA. Mii de peşti dintr-o baltă de lîngă un cartier periferic au ieşit la suprafaţă, după ce s-au asfixiat şi au murit, din cauza căldurii şi a nivelului tot mai scăzut al apei. Fenomenul se manifestă de duminică, 31 august, şi, în timp ce unii localnici se declară exasperaţi de mirosul insuportabil, alţii s-au grăbit să adune peştii mai mari, pentru a-i consuma sau chiar pentru a-i vinde. Autorităţile au izolat zona, în vederea adunării şi incinerării cadavrelor de peşte. (F.C.)

 
LUCRĂRI PENTRU PÎNZA FREATICĂ. Exploatarea Minieră Mehedinţi execută permanent lucrări de protecţie a apelor de adîncime, din subteranul Carierei Husnicioara. Decopertările de steril, executate pe o adîncime de 75 metri pentru a se ajunge la stratul de cărbune, afectează pînza freatică din zonă, fapt care generează probleme locuitorilor din localităţile Colibaşi, 23 August, Cucuieţi, Negreşti, Oprăneşti, Valea Copcii, Mărman, Zegaia, Husnicioara, Peri, Priboieşti şi Borogea. O atenţie deosebită este acordată de EM Mehedinţi şi calităţii apelor din bazinul carbonifer Husnicioara, motiv pentru care  laboratoarele Agenţiei de Protecţia Mediului Mehedinţi efectuează lunar analize chimice şi biologice ale izvoarelor. Anual se investesc în lucrările de protecţie a apelor de subteran şi de suprafaţă peste  2,5 milioane lei.

 
ÎNCEP LUCRĂRILE LA BELENE. Lucrările de construcţie a centralei nucleare de la Belene, în Bulgaria, vor începe în această săptămînă, a declarat ieri ministrul bulgar al Economiei şi Energiei, Petar Dimitrov, citat de AFP. Construcţia centralei, care va avea două reactoare cu o capacitate cumulată de 2.000 de megawaţi, la un cost evaluat la 3,977 miliarde de euro, va fi asigurată de compania rusă Atomstroiexport, iar sistemele de securitate vor fi furnizate de consorţiul franco-german Areva/Siemens. Cele două reactoare vor fi finalizate în 2013, respectiv 2014. Lucrările vor începe cu demontarea unor instalaţii vechi şi realizarea fundaţiilor, în aşteptarea avizului autorităţii bulgare în domeniul nuclear pentru construcţia primului reactor, în luna martie 2009.

×
Subiecte în articol: verde!