x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

05 Oct 2008   •   00:00
Info

5 octombrie 2008:Expoziţia "Leonardo Da Vinci – Invenţiile unui geniu", care cuprinde 50 de reproduceri ale maşinilor inventate, proiectate şi concepute de artist, a fost deschisă oficial miercuri la Teatrul de Operetă "Ion Dacian".




PROIECT: Tăierile ilegale, oprite
Attila Korodi, ministrul Mediului, va prezenta Guvernului o propunere de înfiinţare a unui comandament naţional pentru oprirea tăierilor ilegale de păduri şi controlarea activităţii gaterelor. Comandamentul ar trebui să fie format din echipe de la Ministerul Agriculturii, Ministerul de Interne, al Mediului, Inspectoratul Silvic, Garda de Mediu, Jandarmerie, Poliţie, Garda Financiară, SRI şi procurori delegaţi.

EXPOZIŢIE: În vizită la Da Vinci
Expoziţia "Leonardo Da Vinci – Invenţiile unui geniu", care cuprinde 50 de reproduceri ale maşinilor inventate, proiectate şi concepute de artist, a fost deschisă oficial miercuri la Teatrul de Operetă "Ion Dacian". Expoziţia va fi accesibilă publicului până la 31 ianuarie 2009. Preţul unui bilet întreg este de 20 de lei. Studenţii beneficiază de o reducere de 50 la sută.

FESTIVAL: Talent printre cei mici
Şase reprezentanţi ai Clubului de Excelenţă Dan Voiculescu participă în perioada 3-5 octombrie 2008 la cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de muzică uşoară "Excelsior" de la Borsec. La ediţia din acest an a concursului sunt prezenţi 31 de copii şi adolescenţi din toată ţara. Evenimentul îşi propune promovarea copiilor talentaţi, dar şi a muzicii uşoare româneşti.

SUA: Planul de salvare, promulgat
George W. Bush (foto) a promulgat ieri planul de salvare ce prevede o infuzie de peste 700 de miliarde de dolari în sistemul financiar al Statelor Unite. Preşedintele a reamintit că acest plan este "esenţial pentru a ajuta economia americană să supravieţuiască furtunii financiare", dar a avertizat că "va trece o perioadă" până când efectele se vor face simţite. Camera Reprezentanţilor a aprobat planul de salvare cu 263 de voturi pentru şi 171 împotrivă. (D.R.)

SPANIA: Vizită prezidenţială în Spania
Preşedintele Traian Băsescu a sosit ieri seară la Madrid, şeful statului urmând să participe astăzi la prima ediţie a Forumului Asociaţiilor Româneşti din Europa şi America de Nord. Ieri seară, preşedintele Băsescu a asistat la o slujbă oficiată la Biserica Adventistă "Eben Ezer" din capitala Spaniei, iar apoi a ţinut un discurs în oraşul Alcala de Henares, loc unde se află o importantă comuni

BUCUREŞTI: Cros în Piaţa Constituţiei
Astăzi, la ora 11:00, în Piaţa Constituţiei se va da startul celei de-a XI-a ediţii a Crosului Loteriei Române. La eveniment vor participa 5 categorii de alergători: seniori, juniori, copii, veterani şi persoane cu dizabilităţi. Pentru câştigătorii competiţiei s-au pregătit premii importante: un autoturism, aparate de fitness, biciclete medicinale, aparate de masaj, scutere pentru persoane cu dizabilităţi şi telefoane mobile cu cartelă.

×
Subiecte în articol: observator