x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

06 Oct 2008   •   00:00

6 octombrie 2008



SINDICATE PROTEST
Peste 15.000 de oameni vor ieşi mâine în stradă, au anunţat ieri liderii sindicali. Patru confederaţii – Cartel Alfa, Blocul Naţional Sindical, CSDR Frăţia şi CSDR – vor organiza un miting în Piaţa Constituţiei, urmat de un marş. Prin aceste manifestări, sindicaliştii vor să tragă un semnal de alarmă în faţa guvernanţilor privind salariile mici şi condiţiile de muncă grele din România.

BURSĂ LA BRUXELLES
Colega noastră, Oana Antonescu, redactor la Departamentul Sănătate, a fost premiată de Forum Invest pentru rezultate remarcabile în domeniul sănătăţii . Alături de alţi jurnalişti, Oana Antonescu a fost selectată pentru a merge la Bruxelles la un study-trip. Agenda cuprinde participarea la daily briefing-ul comisa­rilor europeni şi vizite în cadrul celor mai importante instituţii politice şi de media ale UE.

PREMII LA EXCELSIOR

Două fetiţe au obţinut premiul I la cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de muzică uşoară "Excelsior", desfăşurat în week-end la Borsec. Este vorba de Luciana Bârsănel şi Alexandra Şipoş, din cadrul Clubului de Excelenţă Dan Voiculescu. De altfel, cele două nu sunt singurele reprezentante ale acestui club care i-ai impresionat pe mebrii juriului. Aprecieri pentru interpretarea deo­sebită au  mai obţinut Avarvari Andreea, Chiriţă Cristina, Costache Alexandra şi Lixandru Bianca. Cu toţii au interpretat melodii din repertoriul muzicii uşoare româneşti.

MAREA DEBARASARE
Câteva sute de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost colectate ieri în cadrul celei de-a treia ediţii a campaniei Marea Debarasare. În premieră, acţiunea a avut loc şi în zona rurală a judeţelor Argeş şi Covasna, de unde s-au strâns circa 20 de tone de deşeuri.

REPORT LA LOTO 4/49
Nici un jucător la Loto 6/49 nu a ghicit ieri cele şase numere extrase: 13, 25, 8, 21, 37 şi 44. Premiul cel mare, de peste 2,8 milioane de euro, a fost reportat pentru săptămâna viitoare. La categoria a II-a, 35 de jucători au câştigat câte 12.436 de lei, iar la categoria a III-a, 1.874 de câştigători vor primi câte 348 de lei.

BAROU BUCUREŞTI, DECAN
Avocatul Ion Ilie Iordăchescu este, începând de ieri, noul decan al Baroului Bucureşti. Acesta a fost unul din cei 15 candidaţi pentru ocuparea funcţiei şi a primit 848 de voturi din totalul de 2.800 de opţiuni exprimate de avocaţi. Locurile doi şi trei au fost ocupate de Ion
Dragne – 646 de voturi şi de Viorel Pascu – 405 voturi. Funcţia de decan era vacantă de aproape un an. (M.P.)

TELEVIZIUNE LA METROU
Bucureştenii care călătoresc cu metroul pot viziona pe ecrane mari special instalate postul de televiziune Zoom. Televiziunea care va avea 16 ecrane în fiecare staţie va transmite zilnic, între orele 5 şi 24, în toate cele 45 de staţii de metrou. Programele vor include buletine de ştiri, divertisment, dar şi informaţii utilitare şi de proximitate necesare călătorilor. Zoom este un produs al Monopoly Media.

INUNDAŢII LA SINAIA
Mai multe zone din Sinaia au fost inundate ieri, din cauza ploilor abundente. Pompierii au intervenit pentru scoaterea apei cu ajutorul motopompelor pe strada Cumpătu. În această zonă, un autoturism a rămas blocat pe acest drum întrucât, din cauza adâncimii apei acumulate pe carosabil, nu a mai putut înainta. O altă zonă afectată de inundaţii a fost Strada Tudor Vladimirescu.
 

×
Subiecte în articol: observator