x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

11 Oct 2008   •   00:00
Info

11 octombrie 2008



GRATUITĂŢI PELERINI
O parte din pelerinii care vor veni la Iaşi la hramul Cuvioasei Parascheva beneficiază gratuit de cazare şi o masă. Pentru aceasta, doritorii trebuie să meargă mai întâi la Centrul de Pelerinaj "Sfânta Pa­rascheva" din curtea Mitropoliei, iar mai apoi vor fi direcţionaţi către parohii.

MOCĂNIŢA, LA SUCEAVA
Mocăniţa de la Moldoviţa va fi pusă în funcţiune în scop turistic, pe un traseu cu o lungime care va avea în final 19 kilometri. Preşedintele CJ Suceava, Gheor­ghe Flutur, a spus că acest proiect de repunere în funcţiune a trenului pe linie ferată îngustă a fost început în vara acestui an, dar că în urma inundaţiilor din luna iulie a fost afectată infrastructura în zonă. (Nicu Amurăriţei)

MUNCITOR MORT
Un bărbat a murit ieri lovit de o conductă în timp ce lucra la dezmembrarea unei hale a întreprinderii de Utilaj Greu (IUG) din Craiova. La un moment dat, o conductă metalică a căzut şi l-a lovit pe Ion Dunăreanu în cap, acesta prăbuşindu-se la pământ.

LOCUL I LA BALCANIADÂ
România s-a situat pe locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică, desfă­şur­a­tă în Macedonia în perioada 2-8 oc­tombrie. Lotul României a obţinut două medalii de aur prin Filip-Cristian Bu­ruiană şi Victor Rusu, o medalie de argint prin Ciprian-Alexandru Simion şi una de bronz- Octavian Alexandru Tandrău. Trei dintre elevi sunt de la Liceul Inter­naţional de Informatică şi unul de la Colegiul Vasile Alecsandri Galaţi.

ARAD
Un sexagenar arădean a fost grav rănit joi seară în timp ce tăia cu flexul un butoi metalic în care se mai afla motorină. La un moment dat a avut loc o explozie urmată de un incendiu. Butoiul a luat foc, iar hainele bărbatului au fost cuprinse de flăcări.  Victima a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Clinic Judeţean Arad, la terapie intensivă. (Andreea Ando)

FRATE SPOITORU AREST
Fratele cunoscutului personaj din lumea interlopă Fane Spoitoru, Ion Migdal, rămâne în arest în ambele dosare în care este inculpat, ca urmare a deciziilor pronunţate ieri la Curtea de Apel Bucureşti. Acesta este cercetat de Parchetul instanţei supreme pentru trafic de droguri, iar de procurorii anticorupţie pentru că în schimbul unor sume de bani ar fi promis familiilor mai multor arestaţi eliberarea acestora prin influenţarea magistraţilor bucureşteni. (M.P.)

MAME BĂTĂUŞE
Un elev din comuna vasluiană Tătărani a fost snopit în bătaie în sala de clasă de două femei, pe motiv că băiatul le-a jignit copiii. Femeile au intrat în şcoală şi l-au izbit pe Doru Munteanu, elev în clasa a V-a, cu capul de tablă, rănindu-l grav. Fapta s-a petrecut în faţa copiilor care se aflau la cursuri. Mamele bătăuşe s-au su­părat că, într-o pauză, băiatul le-a dat po­recle fetelor lor în timp ce se jucau prin curtea şcolii. Poliţia din Tătărani an­che­tea­­ză cazul, cu toate că mama băiatului agresat nu a depus plângere (A. Ionaşcu)

LEGE CONTESTATĂ
Preşedintele Traian Băsescu a contestat ieri, la Curtea Constituţională, proiectul de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a Curţii de Conturi. Şeful statului a contestat articolele ce vizează pensiile consilieriilor de conturi, condiţiile de numire a acestora şi pe cele conform cărora Curtea de Conturi îşi reglementează funcţionarea printr-un regulament intern. Până când Legea Curţii de Conturi nu va fi promulgată, conducerea acestei instituţii nu poate fi schimbată, deci Nicolae Văcăroiu nu va putea să fie desemnat drept noul şef al instituţiei.

TREI MILIOANE LA 6/49
Premiul cel mare la extragerea de mâine a jocului Loto 6/49 va fi de peste trei milioane de euro. Reportul înregistrat este de peste 10,7 milioane de lei, anunţă Loteria Română. Ultima dată, marele premiu la categoria I a jocului Loto 6/49 s-a câştigat în urmă cu opt săptămâni, la 10 august 2008, şi a fost în valoare de peste 3,8 milioane de euro.

CAZUL "PERMISELE"
Curtea de Apel Bucureşti a prelungit cu încă 30 de zile mandatele de arestare emise pe numele celor 22 de inculpaţi din dosarul permiselor ilegale de la Argeş. Decizia Curţii de Apel poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Primele arestări din acest caz au avut loc în luna iunie şi printre încarceraţi s-au aflat şeful Serviciului Permise Argeş, Codruţ Vlăsceanu, şi adjunctul acestuia, Vasile Voinea. (M. Pasă Petru)

COMISIE ABSENTĂ
Postul de director al Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Sibiu va rămâne în continuare vacant. Comisia de evaluare din cadrul Ministerului Culturii a refuzat să se pre­zinte la concursul organizat pentru ocuparea postului. Dan Nanu, singurul candidat pe post, ne-a declarat ieri că "situaţia este unicat în România, ţinând cont că prezenţa noastră la Bucureşti a fost solicitată de minister, iar aici nu am găsit pe nimeni". (Dan Tomozei)

RECIPROCITATE
Copiii români din zonele locuite de maghiari ar trebui să înveţe şi ei limba maghiară, ca semn de reciprocitate, a declarat preşedintele UDMR, Marko Bela. "Vorbim de reciprocitate doaratunci când este vorba despre noi, ungurii", a afirmat Marko aseară, la lansarea candidaţilor UDMR din Mureş.

×
Subiecte în articol: observator