x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

14 Oct 2008   •   00:00

14 octombrie 2008



SALARII
Şefii de agenţii şi autorităţi vor fi remuneraţi la nivelul maxim al salariului unui secretar de stat. Modul de salarizare în agenţiile şi autorităţile aflate în coordonarea Guvernului va fi stabilit pe baza unei grile, nu prin negocieri în interiorul instituţiei. În cadrul societăţilor de stat, salarizarea va fi efectuată în funcţie de performanţă. Discuţii despre salarii s-au purtat ieri la întâlnirea dintre preşedintele Băsescu şi premierul Tăriceanu de la Palatul Cotroceni.

DEMISIE ANRE
Gergely Olosz a demisionat ieri seara din funcţia de preşedinte al ANRE. El a invocat noua calitate de deputat, dar şi dorinţa de a nu decredibiliza instituţia prin informaţiile legate de salariul său. Olosz a precizat că demisia este şi "o chestiune de onoare" în urma unei serii de zvonuri şi speculaţii care, "în mod ciudat", au coincis cu decizia Autorităţii de a menţine neschimbat preţul gazelor.

FĂRĂ MINIŞTRI ÎN CA-URI
Miniştrii, parlamentarii, secretarii şi subsecretarii de stat nu vor mai putea face parte din CA sau din comisii de privatizare ale societăţilor de stat. Decizia a fost luată aseară de senatori care au adoptat un proiect de lege în acest sens al conservatorului Marius Marinescu. Camera Deputaţilor este însă forul decizional în privinţa acestui proiect de lege. (A.Nine)

SEMNAL CNI

Consiliul Naţional de Integritate (CNI) a decis să nu ceară Comisiei juridice a Senatului revocarea mandatului lui Alice Drăghici, după incidentul avut cu inspectorii de integritate de la ANI în cazul Brădişteanu. În şedinţa de ieri, membrul CNI Codru Vrabie a propus să se retrimită cazul la Senat, de data aceasta însoţit de cererea de revocare. La vot a fost însă doar votul lui Vrabie pentru, trei membri abţinându-se, iar restul votând împotrivă. (Violeta Fotache)

CIOACÂ, LA PARCHET
Cristian Cioacă a venit ieri la Parchetul General cu mâna dreaptă în gips. An­­che­tatorii îi solicitaseră, în repetate rânduri, o nouă declaraţie în dosarul în care el este învinuit că a ucis-o pe Elodia. Previzibil, Cioacă a venit la Parchet doar pentru a spune că nu mai face nici o de­cla­raţie în dosar, ci doar instanţei, dacă dosarul lui va ajunge acolo… Tot ieri, Marius Iacob l-a audiat pe SPP-istul Dan ­Za­ba­­ră, întors din misiune. Zabară a spus că ultima convorbire telefonică avută cu Elodia a fost în legătură cu un litigiu în care ea îl reprezenta ca avocată.   

ÎNTÂLNIRE LA COTROCENI

Preşedintele Băsescu şi premi­e­rul Tăriceanu au avut o în­tâlnire ieri după-amiază la Palatul Cotroceni, convocată telefonic de şeful statului. "În cadrul întâlnirii a fost abordată o serie de chestiuni la zi, precum si­tu­a­ţia salarizării în agenţii şi regii, a pensiilor mici şi si­tu­a­ţia salarizării profesorilor", a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan.

PRIME DE MURÂTURI
Angajaţii Complexului Energetic Rovinari îşi cer prima de murături, promisă în contractul colectiv de muncă încă din 2004 şi neîncasată. Printr-un proces intentat administraţiei, sindicaliştii au cerut instanţei de judecată acordarea sumelor cuvenite, care se ridică la 3.000 de lei pentru fiecare din cei 2.000 de salariaţi. (Gabriela Mladin)

PROTESTUL PROFESORILOR
Sindicatele din învăţământ vor organiza mâine un miting şi un marş în Capitală. Ei protestează în acest fel faţă de acţiunea Guvernului care a contestat la Curtea Constituţională legea votată în unanimitate în Parlament pentru majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice. Mitingul va avea loc în Piaţa Constituţiei la ora 11:30, iar marşul se va desfăşura pe traseul Piaţa Constituţiei – Piaţa Unirii – Bulevardul N. Bălcescu – Bulevardul Gh. Magheru – Piaţa Victoriei.  

×
Subiecte în articol: observator