x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

15 Oct 2008   •   00:00

15 octombrie 2008: Pastramă, mici, vin fiert, turtă dulce sau brânză de burduf în coajă de brad au putut fi cumpărate sau degustate la Târgul de toamnă de la Breaza, organizat în fiecare an de Sfânta Parascheva.



Pastramă, mici, vin fiert, turtă dulce sau brânză de burduf în coajă de brad au putut fi cumpărate sau degustate la Târgul de toamnă de la Breaza, organizat în fiecare an de Sfânta Parascheva.

PLAFON MĂRIT LA 50.000 €
Plafonul de garantare a depozitelor constituite de populaţie la bănci a fost majorat de la 20.000 euro la 50.000 de euro, prin ordonanţă de urgenţă aprobată ieri de Guvern. Miniştrii Finanţelor din UE au ajuns săptămâna trecută la o înţelegere privind majorarea sumei minime garantate pentru depozitele bancare din blocul comunitar, de la 20.000 euro la 50.000 de euro, pentru a susţine încrederea în economisire în contextul crizei financiare internaţionale.

LOCURI DE MUNCĂ
Peste 2.800 de locuri de muncă sunt oferite la cea de-a treia ediţie a bursei locurilor de muncă pentru tinerii instituţionalizaţi, organizată vineri în Capitală. Locurile de muncă oferite de cei 257 de agenţi economici sunt repartizate astfel: pentru studii superioare 32 (1%), pentru studii medii 497 (18%), pentru muncitori calificaţi 1.459 (52%), pentru muncitori necalificaţi 822 (29%).

SEX ÎN LOC DE FIZICĂ
Elevii de clasa a opta de la o şcoală din Ploieşti au aflat la orele de fizică ce înseamnă un sex oral... reuşit. Dascălul, în vârstă de 79 de ani, în loc să predea fenomenele mecanice a ţinut cursuri legate de sex. Pentru că s-a ruşinat profesorul a ţinut în clasă doar fetele iar băieţii au fost trimişi afară. Conducerea şcolii a decis ca dascălul, care înlocuia o prefesoară bolnavă, să fie dat afară. (Laura Calciu)

HEMOROIZI LA ROVINARI
Peste 300 de angajaţi ai Complexului Energetic Rovinari au cerut concediu medical pe motiv de hemoroizi, dorsalgii şi entorse. "Este sezonul în care se culeg viile. Toţi motivează că suferă de hemoroizi, dorsalgii si entorse. Nu înţeleg cum le găsesc doctorii aceleaşi boli la toţi", a declarat Directorul Complexului, Laurenţiu Ciurel. Directorul susţine că s-a mai confruntat cu o astfel de problemă la culesul fânului. (Gabriela Mladin)

CNI CRITICAT
Reprezentanţii Transparency International România critică decizia Consiliului Naţional de Integritate (CNI) de a nu cere Comisiei juridice a Senatului revocarea mandatului avocatei Alice Drăghici. Ei cer Senatului să nu ia în seamă raportul prezentat de Comisie. Transparency România precizează că actuala situaţie ar putea crea un precedent "de o moralitate şi integritate îndoielnice, care afectează grav capacitatea acestei instituţii (CNI, n.r.) de a-şi îndeplini mandatul", arată un comunicat al TI.

PUGILIST TRAFICANT
Un boxeur craiovean a fost prins în flagrant de poliţiştii de la BCCOA Craiova în timp ce era gata să vândă 102 grame de canabis. Marian Dincă, legitimat la CSM Craiova, şi alţi trei tineri erau filaţi de ofiţerii de la BCCOA de mai bine de o lună. Cei patru vindeau ţigările confecţionate din canabis cu 40 RON bucata elevilor şi studenţilor craioveni. (M.G.)

TESTE AUTO ÎN MAGHIARĂ
Aplicaţia de susţinere a examenului pentru obţinerea permisului de conducere în limba maghiară a devenit funcţională. Începând de astăzi, au fost introduse chestionare în această limbă, astfel încât bihorenii de etnie maghiară trebuie doar să selecteze steagul ungar şi să completeze testul. Din 1 noiembrie, vor deveni operaţionale şi chestionarele în engleză, franceză şi germană. (T. Ivan)

ŞEF APIA, SUSPENDAT
Tudor Biaciu a fost suspendat din funcţia de şef interimar al Direcţiei Inspecţii şi Supracontrol de la APIA ca urmare a articolelor publicate de Jurnalul Naţional şi Săptămâna Financiară. Suspendarea rămâne în vigoare până la finalizarea anchetei începute. Potrivit unor documente ajunse la Jurnalul Naţional, prin intermediul unei firme aparţinând în acte mamei sale, Biaciu percepea solicitanţilor de fonduri europene de la APIA o cotă de 5 % din valoarea acestora. (Alexandru Boariu)

CAZUL FNI, LA ANUL
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va începe să judece ultima fază a procesului FNI, recursul, în martie anul viitor. Dosarul, care cuprinde aproximativ 3.000 de volume, a fost adus la instanţă cu ajutorul unui camion, iar documentele au fost depozitate în subsolul sediului Înaltei Curţi. În faza apelului, Maria Vlas a primit zece ani de închisoare, Nicolae Popa – 15 ani de detenţie, iar restul condamnaţilor, pedepse cu suspendare.

SAVORILE TOAMNEI
Primăria Sectorului 3 a Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", invită iubitorii de tradiţii, şi nu numai, la... Savorile Toamnei. Evenimentul se va desfăşura în perioada 17-19 octombrie 2008, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (zona bisericii maramureşene), din cartierul Titan. Savorile Toamnei vă aşteaptă cu meşteri populari, spectacole folclorice, teatru şi produse bio. (A.A.)

OPERAŢIUNEA MONSTRUL
Un grup de pescari  a reuşit să prindă un somn de 48 de kilograme. Pescarii amatori din Arad şi Timişoara s-au "luptat" timp de două ore şi jumătate pentru a prinde uriaşul pe balta din localitatea Livada (jud. Bihor). După îndelungi eforturi şi sprijiniţi de localnici cu bărci gonflabile, tinerii pescari au reuşit să captureze "monstrul", care avea doi metri lungime. (Teodora Ivan)

×
Subiecte în articol: observator