x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

16 Oct 2008   •   00:00
Info

16 octombrie 2008: Primele trenuri interurbane care vor face legătura între localităţile limitrofe municipiului Sibiu şi Aeroport au fost puse ieri în funcţiune.



Primele trenuri interurbane care vor face legătura între localităţile limitrofe municipiului Sibiu şi Aeroport au fost puse ieri în funcţiune. Proiectul vine să blocheze o dată în plus traficul pe DN 1, care, la orele de trecere atrenului, va fi restricţionat de oameni cu steaguri de semnalizare,în absenţaunei bariere.(Dan Tomozei)

TERASE DEMOLATE
Inspectorii municipalităţii au continuat ieri campania de demolare a construcţiilor ilegale din parcuri. Patru terase ce se întindeau ilegal pe 1.000 de metri pătraţi din Tineretului au fost desfiinţate. Spaţiile aparţineau unor agenţi economici, care au considerat că trebuie făcut comerţ pe platformele betonate. Fiecare s-a extins pe un teren de 200-300 mp, unde au ridicat terase, baruri, mobilier urban, anexe fără autorizaţie sau contract cu municipalitatea. (M.A.C.)

NICOLAESCU, ACCIDENT
Sergiu Nicolaescu s-a ales aseară cu amendă şi trei puncte de penalizare. Regizorul a fost implicat într-un accident de circulaţie pe Bd Ion Mihalache din Capitală în jurul orei 19:30. Nicolaescu se afla la volanul unei maşini de teren şi a tras de volan pentru a evita tamponarea cu un alt autoturism, acroşând două maşini parcate pe marginea carosabilului.

MEDICAMENTE NEGOCIATE
Ministerul Sănătăţii şi distribuitorii de medicamente nu au ajuns la nici o înţelegere aseară, după aproape trei ore de negocieri. Distribuitorii şi importatorii de medicamente sunt nemulţumiţi de calculul preţului medicamentelor. Nu au fost de acord cu soluţia Ministerului Sănătăţii de a reduce preţurile de intrare în ţară ale produselor până la niveluri ce ar reprezenta o problemă pentru producătorii internaţionali de medicamente.

VIAŢĂ PENTRU VIAŢĂ

O echipă mixtă de medici din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Oradea a prelevat marţi seara rinichii şi ficatul de la o orădeancă de 53 de ani. Luni, femeii i s-a făcut rău şi a intrat în moarte clinică. Pentru că doctorii au fost rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire a femeii, familia acesteia a fost de acord să-i doneze organele sănătoase. Rinichii au fost transplantaţi la două femei, una din Alba şi cealaltă din Bihor, de 35, respectiv 39 de ani. (Teodora Ivan)

LEGEA MAMELOR
Camera Deputaţilor a adoptat ieri, la vot final, propunerea legislativă iniţiată de deputatul PIN Lavinia Şandru (foto), care prevede acordarea unei indemnizaţii de creştere a copilului de 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai puţin de 600 de lei. Camera Deputaţilor este forul decizional în privinţa acestui act normativ care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2009. Legea se poate aplica atât mamelor, cât şi taţilor. (Dana Piciu)

MEDICII PROTESTEAZĂ
Peste 100 de studenţi, absolvenţi şi medici rezidenţi, îmbrăcaţi în halate albe, au protestat ieri în faţa Prefecturii Cluj. Ei au cerut să muncească în condiţii corespunzătoare activităţii medicale prestate. "Cerem salariul minim net de 1.800 lei, servicii medicale gratuite pentru medici şi rudele lor de gradul unu, plata orelor suplimentare efectuate în timpul specializării şi zi liberă după fiecare gardă", a spus Mihai Porojan, unul dintre organizatorii protestului.

GREVĂ AMÂNATĂ
Greva generală a funcţionarilor, programată pentru astăzi, a fost amânată. Conducerea Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex a anunţat ieri că mai multe sindicate membre nu sunt pregătite şi au cerut un răgaz pentru a-şi mobiliza mai bine membrii. Ca urmare, s-a decis amânarea declanşării grevei până la 13 noiembrie.

SALVARE ÎN FLĂCĂRI
O autosanitară a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Suceava care transporta o femeie şi pe copilul acesteia a luat foc marţi în timp ce se deplasa către Spitalul de Pediatrie Iaşi. Incendiul izbucnit din cauza unui scurtcircuit a fost stins de pompieri. Pacienţii, care nu au fost afectaţi de incendiu, au fost duşi la destinaţie cu o altă autospecială.

VOICULESCU ŞI STUDENŢII
Dan Voiculescu s-a întâlnit marţi cu studenţii care locuiesc în căminul Stoian Militaru din Sectorul 4. Studenţii i-au expus problemele legate de condiţiile din cămine şi de lipsa unei îndrumări referitoare la încadrarea pe piaţa muncii după terminarea facultăţii. În urma discuţiilor s-a stabilit că studenţii vor fi consiliaţi prin intermediul Clubului de Excelenţă Dan Voiculescu.

TOAMNĂ HUNEDOREANĂ
A 28-a ediţie a Festivalului "Toamna muzicală hunedoreană" va începe sâmbătă, la ora 18:00, la Palatul Magna Curia din Deva. Prima zi a evenimentului va cuprinde dansuri medievale, prezentate de ansamblul clujean Passamezzo, recitalul trupei Truverii din Bucureşti şi un spectacol de animaţie cu foc al trupei Shadows din Timişoara. Duminică, manifestările vor continua la Castelul Corvinilor, începând cu ora 18:30. Festivalul se va desfăşura în Deva, Hunedoara şi Simeria şi va dura opt zile. (Monalise Hihn)

INCIDENTE LA CFR
Traficul feroviar a fost întrerupt marţi noapte la ieşirea din Sinaia din cauza unui incendiu care a avut loc la linia de înaltă tensiune care alimentează tronsonul de cale ferată până la Câmpina. Blocajul a durat patru ore. Şi pasagerii trenului rapid Bucureşti – Galaţi au rămas timp de o oră în câmp după ce locomotiva garniturii s-a defectat. (L.C., D.M.)

MITING LA SEVERIN
Circa 700 de angajaţi ai Fabricii de celuloză şi hârtie Celrom Drobeta Turnu-Severin au pichetat ieri sediul Prefecturii Mehedinţi. Ei reclamă refuzul AVAS, de a-i ajuta să plătească datoriile şi faptul că de trei luni nu şi-au mai primit salariile.

×
Subiecte în articol: observator