x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

19 Oct 2008   •   00:00

19 octombrie 2008:Circulaţia pe DN 1E, între Râşnov şi Poiana Braşov, va fi închisă până luni. Măsura a fost luată din cauza surpării unui zid de sprijin, afectat de lucrările de canalizare din zonă.



TRAFIC: DRUM ÎNCHIS SPRE POIANA BRAŞOV
Circulaţia pe DN 1E, între Râşnov şi Poiana Braşov, va fi închisă până luni. Măsura a fost luată din cauza surpării unui zid de sprijin, afectat de lucrările de canalizare din zonă. Traficul ar fi trebuit redeschis încă de ieri, însă vremea nefavorabilă a îngreunat refacerea acestui zid ce pune în pericol două imobile. Poliţia recomandă conducătorilor auto să folosească cele două rute ocolitoare: DN 73 Râşnov – Braşov, DN 1E Braşov – Poiana Braşov.

PLOIEŞTI: ASALTUL REDUTEI
Pădurea de la Bucov a fost luată cu asalt ieri de zeci de dorobanţi. Aici a fost reconstituită lupta de cucerire a redutei Griviţa, bătălie prin care România şi-a câştigat independenţa. Înarmaţi până-n dinţi cu săbii şi iatagane, aproape 50 de dorobanţi au învins trupele lui Osman Paşa. Evenimentul a fost organizat cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la Independenţa României. (Laura Calciu)

BUZĂU: TEZAURUL DE LA PIETROASA, EXPUS
O copie a tezaurului "Cloşca cu puii de aur" va putea fi admirată în apropierea carierei de piatră în care a fost descoperită. Sala de expoziţie va găzdui şi o parte din obiectele găsite la cetatea dacică de cult de la Gruiul Dării. Tezaurul de la Pietroasa, cunoscut sub
numele de "Cloşca cu puii de aur", a fost descoperit în 1837 de doi ţărani. Din tezaurul compus iniţial din 22 de piese s-au putut recupera doar 12 piese.

CLUJ: ACVARIU GIGANT ÎN TRANSILVANIA
Acvariul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, al doilea din ţară după cel de la Constanţa, a fost construit în urmă cu cinci ani şi are două bazine. Primul dintre ele este destinat speciilor exotice, iar cel de-al doilea bazin  este populat cu specii autohtone.

SĂNĂTATE: NU VA CREŞTE PREŢUL MEDICAMENTELOR
Eugen Nicolăescu (foto), ministrul Sănătăţii, şi Dan Zaharescu, directorul Asociaţiei Producătorilor de Medicamente, au stabilit ieri recalcularea preţului de intrare în ţară al medicamentului. Acţiunea nu va afecta preţurile medicamentelor de pe lista de compensate, bugetul asigurărilor pe 2008, dar nici costurile medicamentelor la liber. Demnitarul a explicat că a fost făcut un "pas serios pentru deblocarea crizei", prin faptul că agenţia şi-a asumat o parte importantă din diferenţa de curs valutar.

BUCUREŞTI:CIRCULAŢIE RESTRICŢIONATĂ
Circulaţia va fi oprită astăzi, până la ora 22:00, pe Calea Dudeşti, între Şoseaua Mihai Bravu şi Strada Unităţii, pentru înlocuirea liniilor de tramvai. Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto să folosească următoarele rute:  Calea Dudeşti – Str. Unităţii –  Şos. Mihai Bravu; Calea Dudeşti – Str. Brăiliţa – Calea Vitan – Şos. Mihai Bravu; Bd. Camil Ressu – Şos. Mihai Bravu – Str. Brăiliţa –  Bd. Burebista; Şos. Mihai Bravu –  Str. Dristorului – Bd. Decebal.

×
Subiecte în articol: observator