x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info - 24 iunie 2007

Info - 24 iunie 2007

de Jurnalul National    |    24 Iun 2007   •   00:00

PREDEAL - Accident cu un autocar plin de copii
25 de copii, insoţiţi de cinci cadre didactice de la o şcoală generală din Bucureşti, aflaţi intr-un autocar, au fost implicaţi intr-un accident rutier la ieşirea din Predeal spre Buşteni, pe DN 1, informează Rompres. Din primele cercetări, se pare că un autoturism cu număr de Bucureşti a părăsit sensul de mers şi s-a izbit de autocar. Şoferul autoturismului a murit, iar persoana care il insoţea este accidentată grav. Nici un copil din autocar nu a fost rănit.


REFUGIAŢIIÂ - Romăncele se intorc azi acasă
Cei 31 de cetăţeni romăni din Făşia Gaza, care au solicitat repatrierea, au ieşit ieri din teritoriul palestinian, prin punctul de trecere Erez, trecănd prin Israel, pentru a ajunge in Iordania, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe. Grupul era aşteptat in ţară in jurul orei 04:00.


SINAIA - Centru de implant cu celule stem
Consiliul Local Sinaia şi-a dat acordul de principiu pentru inceperea colaborării cu un institut chinez, care şi-a manifestat intenţia de a deschide aici un centru de implant cu celule stem, potrivit declaraţiilor primarului Vlad Oprea, citate de Rompres. Viitorul centru va fi amenajat in locul fostului spital orăşenesc, a cărui construcţie a fost demarată in anul 1990, dar la care lucrările au fost sistate. Prelevările de celule stem din cordonul ombilical al nou-născutului şi din placentă urmează să se facă intr-o unitate
spitalicească din Bucureşti.

AFGANISTAN - Un militar romăn, rănit la cap
Un militar romăn, aflat intr-o misiune de patrulare in provincia Farah, din Afganistan, a suferit ieri un traumatism in zona capului, provocat de suflul exploziei unei incărcături de aruncător de grenade, trasă dintr-o direcţie necunoscută. Sergentul Gabriel Creţu a fost transportat imediat cu un elicopter MEDEVAC la un spital militar britanic, unde primeşte ingrijiri medicale. El este in afara oricărui pericol. (Mediafax)


RAVAGII - Furtună in aproape toată ţara
Ieri a fost ziua furtunilor, in centrul şi vestul ţării. Văntul puternic a smuls acoperişurile unor clădiri din judeţele Braşov şi Sibiu. Un bărbat din Cisnădie a fost rănit grav după ce acoperişul unui bloc a fost smuls de furtună. Văntul a dezgolit şi o parte din mansarda Facultăţii de Ştiinţe din Sibiu. Rupere de nori şi la Galaţi, unde mai mulţi copaci au fost doborăţi de vănt. Şi pe Litoral s-a iscat o furtună de nisip din senin, care a golit plaja in căteva minute.


INVITAŢIE - Concert la Muzeul Satului
Aşa cum ne-a obişnuit deja, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" nu putea trece peste frumoasa sărbătoare a Sănzienelor. Azi, la ora 18:00, muzeul va găzdui un concert extraordinar cu formaţia K1 şi cu Felicia Filip, inaintea turneului european Etnosimfonica. Concertul se inscrie in lunga serie de evenimente deosebite găzduite de spaţiul
muzeal de-a lungul timpului.

×
Subiecte în articol: observator