x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INFO

INFO

21 Ian 2007   •   00:00
INFO

Interviu - Traian Basescu in Financial Times
Intr-un interviu publicat ieri de Financial Times, presedintele a spus ca daca se vor declansa alegeri anticipate, PD le-ar putea castiga, conform sondajelor de opinie. Basescu a expediat sugestiile ca tara va avea de suferit din cauza tensiunilor dintre el si premier. Presedintele a mai afirmat ca: "In Romania, politicienii de la putere isi dau seama ca am incheiat doar o etapa si ca urmeaza o alta etapa, care uneori e chiar mai dificila". De asemenea, Basescu a solicitat UE sa nu se mai bazeze pe sursele rusesti de energie.

Vatican - Se pregateste Clericus Cup
Vaticanul se pregateste pentru propriul campionat de fotbal, Clericus Cup, competitie ce va incepe in luna februarie si la care vor participa 16 echipe ale colegiilor si seminariilor pontificale din Roma, a anuntat ieri cotidianul La Repubblica. "Va fi interzis sa se joace duminica (...) In timpul meciurilor, jucatorii care vor injura vor fi eliminati imediat", noteaza La Repubblica. Cardinalul Tarcisio Bertone (foto) a lansat, in 2006, ideea infiintarii unei echipe de fotbal, insa ulterior a precizat ca a fost o gluma.

Hackeri - Au spart site-ul lui Gorby
Hackeri azeri au atacat pagina de internet www.gorby.ru, ce apartine fundatiei Mihail Gorbaciov. Acestia l-au acuzat pe fostul lider de la Kremlin pentru interventia armatei sovietice la Baku, in 1990. Atacul este semnat "echipa de hackeri azeri Poligon". Hackerii au introdus pe prima pagina a site-ului patru ferestre de culoarea sangelui cu fotografii si informatii ce reamintesc de evenimentele din 1990.

INCENDIU - Flacari la Darmanesti
Un puternic incendiu a izbucnit ieri-seara la hala unei societati comerciale de prelucrare a lemnului din Darmanesti. Focul a cuprins utilajele si materialul lemnos aflat in hala. La ora 23:00, 6 autospeciale si 50 de pompieri inca actionau pentru a stinge incendiul. Nu s-au semnalat victime.

Severin - Accident de munca cu trei victime
O persoana a murit si alte doua au fost ranite intr-un accident de munca produs ieri-dimineata la o fabrica de mobila din cadrul fostului Combinat de prelucrare a lemnului "Cildro" din Drobeta Turnu Severin. Autoritatile spun ca o conducta de abur, folosita in fluxul tehnologic, a explodat. Se pare ca deflagratia a avut loc din cauza unei manevre gresite. Explozia a distrus aproape jumatate din sectia de prefabricate. Una dintre cele doua femei ranite are sanse reduse de supravietuire, spun medicii. (D.S.)

Chitila - Trafic feroviar perturbat de hoti
Circulatia a peste 20 de trenuri intre Bucuresti si Chitila a fost perturbata vineri noapte dupa ce hotii au furat 300 de metri de cablu de la instalatia de dirijare electronica a traficului. Traficul a revenit la normal spre dimineata, dupa ce autoritatile feroviare au trecut la dirijarea manuala a trenurilor.

Exercitiu - Cainii jandarmilor au aratat ce stiu
Sase din cei 11 caini pregatiti pentru misiuni speciale ai jandarmilor bucuresteni si-au demonstrat aptitudinile intr-un exercitiu demonstrativ organizat de Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei. Patrupedele au avut mai multe probe: cautarea de materiale explozive, saritura prin foc (foto), alegerea unor obiecte dintr-o multime, retinerea unui infractor si dispersarea manifestantilor. (Rompres)

GORJ - Tundrea, pe ultimul drum
Marcel Tundrea, barbatul care a stat 12 ani in inchisoare pentru o crima pe care nu a comis-o si care a murit joi din cauza unor afectiuni pulmonare, a fost inmormantat ieri. El a fost condus pe ultimul drum in localitatea sa natala, Pojogeni, din judetul Gorj, in acelasi cimitir unde a fost inmormantata si fetita de 13 ani pe care a fost acuzat ca a violat-o si apoi a ucis-o. Inmormantarea a fost facuta de sateni, care au pus mana de la mana pentru a ajuta familia lui Tundrea. La slujba a participat si fratele fetitei ucise, care a crezut in nevinovatia lui Tundrea. (NewsIn)

DOTARE - Alte microbuze noi pentru elevi
Ministerul Educatiei si Cercetarii va achizitiona, in acest an, un numar de 800 de microbuze scolare destinate transportului elevilor, care se vor adauga celor 679 cumparate in 2006. Anuntul a fost facut de ministrul Mihail Hardau, care a participat ieri la predarea a 14 astfel de vehicule copiilor din zona de munte judetului Cluj. Potrivit ministrului, exista fonduri in bugetul ministerului si pentru cele 800 de microbuze noi, ale caror costuri sunt estimate la aproape 30 de milioane de euro.

CONTRABANDA - Captura-record de tigari la Arad
Politistii de frontiera aradeni au reusit cea mai mare captura de tigari de contrabanda de la inceputul acestui an. Peste 27.000 de pachete de tigari au fost descoperite intr-un tir al carui sofer s-a prezentat ieri la iesirea din tara de la vama Varsand. Tirul, condus de un cetatean roman, transporta mobila incarcata la Pitesti, avand ca destinatie Marea Britanie. Pe piata britanica, marfa ar fi adus un profit de peste 200.000 de euro. (A.A.)

TIMISOARA - S-au terminat banii pentru compensate
Asiguratii din Timisoara sunt nevoiti din nou sa-si cumpere la pret intreg medicamentele gratuite si compensate, pentru ca nici o farmacie nu mai are fonduri. Ana Miclea, presedintele Colegiului Farmacistilor Timis, a informat ca farmaciile din mediul rural mai au fonduri considerabile pentru a elibera medicamente gratuite si compensate. (Rompres)

BUCEGI - Tandarica a cazut cu snowmobilul
Ovidiu Lipan Tandarica s-a rasturnat, sambata, in timp ce se plimba cu snowmobilul in zona montana de pe platoul Bucegi. Artistul a fost ajutat de salvamontistii damboviteni si a scapat usor, pentru ca a avut echipament corespunzator. S-a ales cu o luxatie minora la piciorul stang si cu un soc hipotermic. "S-a rasturnat cu snowmobilul pentru ca din cauza viscolului, nu a vazut un sant", a declarat seful Salvamont Dambovita, Doru Diaconescu.
×
Subiecte în articol: observator