x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

14 Ian 2007   •   00:00
VIZITA - Presedintele, la Rohia
Presedintele Traian Basescu si sotia sa, Maria, au vizitat ieri Manastirea Rohia, din judetul Maramures. Coloana oficiala a fost formata din doar trei autoturisme Touareg, unul dintre ele fiind condus chiar de presedinte. Acesta isi petrece acest sfarsit de week-end in Maramures, urmand ca maine sa ia parte, impreuna cu omologul sau ucrainean, Viktor Iuscenko, la deschiderea punctului de frontiera Sighet-Solotvino si la inaugurarea podului istoric peste Tisa.

VIENA - Standul romanesc, asaltat de vizitatori
Asociatia Judeteana pentru Turism Sibiu participa in Austria la Targul International de Turism, eveniment la care este partenera si tara noastra. Standul alocat Romaniei are 150 de metri patrati si inca din prima zi a fost asaltat de vizitatori. Oferta romaneasca de la Viena a inclus atat expozitia "Sibiu - tanar din 1191", cat si cunoasterea traditiilor romanesti.

CONSTANTA - Granita prieteniei Romania - Bulgaria
Consiliile copiilor din municipiile Mangalia si General Toshevo s-au reunit ieri intr-o sesiune omagiala cu scopul de a marca simbolic desfiintarea granitelor dintre Romania si Bulgaria, o data cu aderarea la UE, informeaza Rompres. Manifestarea a fost gazduita de Primaria Mangalia, debutand la punctul de frontiera Negru-Voda, unde membrii celor doua delegatii au facut schimb de pasapoarte simbolice, pentru colectie.

MANIFESTARI - Eminescu, sarbatorit
La Botosani se celebreaza cu mare fast 157 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu. Manifestarile prilejuite de acest eveniment au debutat ieri cu o sezatoare literara in localitatea Vorona. Principalele evenimente vor avea loc astazi.

DEZBATERI - Romii, intre lege si cutuma
Prefectura judetului Buzau a organizat ieri o intalnire in cadrul careia s-a discutat problema romilor din comuna Ramnicelu. La dezbateri a participat si secretarul de stat Marian Ionescu, presedinte al Agentiei Nationale pentru Romi, care a declarat ca ANR nu sustine casatoria la varste fragede.

VANATOARE - Dupa mistreti, in Balc
Aproximativ 50 de invitati de seama ai omului de afaceri Ioan Tiriac au participat ieri la vanatoarea de mistreti de pe domeniul privat de la Balc, conform Rompres. Printre invitati se numara printul Dimitrie Sturdza, Wolfgang Porsche, proprietarul companiei auto cu acelasi nume, Rudolf Streicher, ex-ministru austriac al Finantelor, Industriei si Transporturilor, Carlo Pesenti, presedinte al consortiului ItalCementi, si altii. Potrivit directorului de operatiuni al Aeroportului Oradea, Teodor Pogaceanu, cursa cu care trebuia sa soseasca Ralf Schumacher a fost anulata in ultimul moment. Ieri, vanatoarea s-a incheiat cu o petrecere privata, iar astazi, vanatorii isi vor incerca din nou norocul.

BOTOSANI - Retea de traficanti anihilata
Tribunalul Botosani a arestat doi barbati si a emis mandate de arestare preventiva pe numele altor trei persoane. Acestia au fost acuzati de exploatarea a 30 de tinere care au fost duse in Italia, Spania si Olanda, unde au fost obligate sa se prostitueze. In urma perchezitiilor efectuate de politisti la domiciliile membrilor gruparii, A. Mihai Liviu si S. Cristian au fost retinuti pentru 24 de ore. Tribunalul Botosani a dispus apoi arestarea preventiva a acestora pentru 29 de zile.

BUSINESS - Salon marca Similea
Sorin Similea, nepotul Angelei Similea, si-a deschis de curand un salon in care a investit 55.000 de euro, "Ella C’evici&Sorin Similea". Angela Similea a fost prezenta la inaugurarea salonului nepotului ei. Angela a marturisit ca Sorin a fost cel care, in urma cu vreo 10 ani, a convins-o sa se lase tunsa scurt. In plus, a marturisit ca Sorin are o voce foarte buna, dar a ales alt drum. (R.G.)

STUDIU - Armata americana se ingrasa
Conform unui studiu publicat de Pentagon procentul militarilor americani supraponderali a crescut in 2005 cu 3,3% fata de 2002, iar al celor care se imbata frecvent, cu 2,7%. Sondajul, la care au participat peste 16.000 de cadre militare active, arata ca acestia s-au ingrasat dupa razboiul din Irak, declansat in 2003, si consuma mai mult alcool. Vestea buna este ca militarii au o viata mai sanatoasa decat civilii.

MITING - PC cere astazi retragerea trupelor
Partidul Conservator organizeaza astazi, la ora 11:00, in fata Palatului Cotroceni, o "manifestare de sensibilizare" a Presedintiei Romaniei fata de problema retragerii trupelor romanesti din Irak. Tot astazi, o delegatie a conservatorilor va inainta Administratiei Prezidentiale o scrisoare in care este exprimat punctul lor de vedere cu privire la acest subiect si in care revin cu cererea de retragere a trupelor romanesti din Irak.

JAPONIA - Un tsunami de mici dimensiuni
In urma unui cutremur de 8,3 grade pe scara Richter, produs in zorii zilei de ieri in Pacific, un tsunami de mici dimensiuni a lovit coastele insulei Hokkaido, din nordul Japoniei. Specialistii Agentiei Meteorologice de la Tokyo au confirmat ca in zona se mentine alerta de tsunami, decretata imediat dupa cutremur.

COPSA MICA - Explozie puternica, fara victime
O explozie puternica s-a produs ieri la combinatul metalurgic Sometra din Copsa Mica. Explozia s-a produs in timpul procesului tehnologic, nu au existat victime sau avarii, dar intre Copsa Mica si Medias se simte un miros puternic de bioxid de sulf. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Sibiu, colonel Ioan Faur, a informat ca a avut loc o scapare de gaze.
×
Subiecte în articol: observator