x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    26 Iul 2007   •   00:00
LA PENTAGON - Capre modificate genetic
Departamentul american al Apărării a alocat 215 milioane de dolari pentru ca militarii aflaţi in teatrele de operaţiuni să aibă la discreţie lapte provenit de la capre asupra cărora s-a intervenit genetic, informează cotidianul britanic Daily Telegraph. Ziarul susţine că oamenii de ştiinţă angrenaţi in acest proiect au reuşit să imbunătăţească laptele cu substanţe chimice care oferă protecţie impotriva armelor chimice de tipul gazelor sarin şi VX. (Anca Aldea)


SUCEAVA - PNL acuză PD de abuz
PNL Suceava susţine că demiterea şefului Comisariatului Judeţean de Mediu, Constantin Harasim, este "un abuz" şi il susţine in continuare pe acesta pentru funcţia din care a fost destituit. Preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, Angela Zarojanu, a declarat că Biroul municipal al organizaţiei liberale a decis să ofere sprijin lui Harasim, care este membru PNL, pentru a ocupa acest post. Ea a spus că destituirea lui Harasim este "un abuz", pentru că a fost făcută fără acoperire legală de comisarul regional de mediu, Adrian Căşuneanu, care este membru PD. (Mediafax)


ECOAMBALAJE - Bază de date online
Eco Rom Ambalaje a lansat un serviciu de transmitere online a datelor lunare şi de vizualizare in format electronic a raportului lunar privind cantitatea de ambalaje introduse pe piaţă, precum şi a modului de reciclare a acestora, se arată intr-un comunicat al Eco Rom Ambalaje. Serviciul are ca scop imbunătăţirea acurateţii şi rapidităţii schimbului de informaţii intre Eco Rom Ambalaje şi partenerii săi. Pănă in prezent au aderat la sistemul Eco Rom Ambalaje SA peste 800 de companii care pun pe piaţă estimativ, la nivelul anului 2007, 650.000 de tone de ambalaje. (Rompres)


DOBROGEA - Peşti morţi din cauza caniculei
Sute de peşti morţi au fost găsiţi pe malul unui părău din comuna tulceană Baia. Comisarul-şef al Gărzii de Mediu a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Costel Ifrim, a declarat că moartea peştilor s-a inregistrat pe un canal de alimentare al staţiei de pompare a apei potabile din Baia. Este al doilea caz de acest gen din judeţul Tulcea, după ce,
in urmă cu aproape două luni, pe unele canale din Delta Dunării s-au descoperit zeci de peşti morţi.

×
Subiecte în articol: verde!