x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    27 Iul 2007   •   00:00
AMPLIFICAREA POLUĂRII SIDEX. Lipsa curenţilor de aer şi temperaturile ridicate au dublat nivelul concentraţiei de amoniac emis in aer de Mittal Steel Galaţi, a declarat Mioriţa Arfire, şeful laboratorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului. "Condiţiile meteorologice deosebite din această perioadă, respectiv circulaţia redusă a maselor de aer, viteza mică a văntului, temperaturile excesive, modifică gradul de dispersie al acestui poluant, care este reţinut un timp mai indelungat la inălţimi relativ mici. Starea de calm atmosferic impiedică dispersarea poluanţilor, ducănd la concentrarea acestora", a spus Arfire.


COMITET DE MONITORIZARE. Comitetul de Monitorizare a Programului Operaţional Sectorial de Mediu va aproba criteriile de selecţie a proiectelor de finanţare şi lansare a cererilor de proiecte pentru fiecare axă prioritară. Guvernul a adoptat Hotărărea privind aprobarea constituirii Comitetului de Monitorizare a POS Mediu 2007-2013 şi a Regulamentului cadru de organizare şi funcţionare a acestuia. La 1 ianuarie 2007 a intrat in vigoare acordul politic privind noua Perspectivă Financiară 2007-2013, document care a fost ratificat de cele două autorităţi bugetare - Consiliul UE şi Parlamentul European. Romănia urmează să primească fonduri nerambursabile pentru reducerea decalajelor dintre nivelul de dezvoltare dintre Romănia şi celelalte state membre.


AMENZI PENTRU TURIŞTI. Garda de Mediu doreşte să introducă, prin lege, obligativitatea turiştilor care desfăşoară activităţi pe spaţii verzi de a curăţa deşeurile pe o rază de 50 metri, indiferent dacă sunt sau nu produse de aceştia. "Comisarul de mediu ajunge intr-un loc şi găseşte turişti, iar in jur se află deşeuri. Nu poţi demonstra că deşeurile provin de la ei sau de la alţii. Singurul lucru care ar putea rezolva această situaţie este introducerea obligativităţii celui care campează intr-un anumit loc de a strănge deşeurile şi de a păstra curăţenia pe o rază de 50 metri in jurul locului de campare", a spus Popa. Astfel, turistul are de ales intre patru variante, şi anume poate să facă curat acolo unde campează, poate să caute un loc curat, poate să campeze intr-un spaţiu amenajat, plătind o taxă, sau poate alege să plătească amenda aplicată de comisarii GNM. (Rompres)

×
Subiecte în articol: verde!