x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

29 Iul 2007   •   00:00

Euroalegeri - Majoritatea romănilor ar vota

Cincizeci şi şapte la sută dintre romăni şi-au exprimat intenţia de a vota la alegerile pentru Parlamentul European (PE), dacă scrutinul ar avea loc duminica viitoare, potrivit unui sondaj Gallup realizat luna aceasta, citat de Rompres. Un procent semnificativ, 28%, spun că nu ştiu cu ce partid ar vota, 12% nu ar vota, iar 3% din subiecţi au refuzat să răspundă. Dintre partide, sufragiile cele mai multe le-ar aduna PD (41%), urmat de PSD (20%), PNL (12%), PNG (10%), PRM (5%), UDMR (3%), PLD şi PNŢCD (2%).

Bulgaria - Multe hoteluri ar putea da faliment

Paradox! Un mare număr de hoteluri de pe litoralul bulgar al Mării Negre s-ar putea găsi in pragul falimentului incă din acest an, a estimat directorul Agenţiei bulgare de turism, potrivit Rompres. Preţurile scăzute au făcut din Bulgaria o destinaţie atractivă in anii trecuţi. Numărul tot mai mare de turişti a provocat insă un adevărat boom al construcţiilor in toată zona litorală, astfel incăt acum oferta de hoteluri depăşeşte cu mult cererea. In aceste condiţii, s-ar putea ca proprietarii lor să nu reuşească să restituie creditele contractate de la bănci.

Litoral - Patinoar pe plajă, la Mamaia

Patinoarul cu gheaţă naturală de pe plaja Extreme Summer din staţiunea Mamaia a fost asaltat de turişti in noaptea de vineri spre sămbătă, o dată cu deschiderea sa oficială. Este unicul patinoar din Europa aflat intr-o staţiune turistică de litoral. Vizitatorii nu au ezitat să plătească 20 de lei pentru accesul pe patinoar şi 10 lei pentru inchirierea patinelor timp de trei ore. Amplasat sub o copertină cu aer condiţionat, patinoarul are o suprafaţă de 400 de metri pătraţi.

Â

SUA - Două elicoptere s-au ciocnit in aer

Patru persoane, doi piloţi şi doi jurnalişti, au fost ucise vineri, in urma coliziunii in aer a două elicoptere ale unor televiziuni locale in centrul oraşului american Phoenix, relatează Mediafax. Coliziunea s-a produs in timp ce cele două elicoptere inregistrau o urmărire la sol intre poliţie şi un suspect aflat intr-o maşină.

Coliziunea a fost filmată in direct de un al treilea elicopter.

Â

Washington - Dick Cheney, supus unei operaţii

Vicepreşedintele american, Dick Cheney, urma să fie supus ieri unei intervenţii chirurgicale de inlocuire a stimulatorului cardiac. Stimulatorul cardiac care urma să fie inlocuit este purtat de vicepreşedinte din iunie 2001, potrivit Antenei 3. Medicii au descoperit in iunie, in timpul unui examen medical de rutină, că bateria stimulatorului cardiac nu mai corespunde şi trebuie inlocuită. Operaţia nu necesită anestezie generală.

Â

Serbia - De supărare, a ucis nouă oameni

Poliţia sărbă a arestat un bărbat in vărstă de 38 de ani, care a ucis nouă persoane şi a rănit grav alte două in noaptea de vineri spre sămbătă, intr-o localitate din apropiere de graniţa cu Romănia şi Bulgaria, relatează Mediafax. El revenise de curănd din Austria şi a avut o dispută cu soţia sa vineri dimineaţă. Radosavljevici a fost arestat ieri, intr-un cimitir.

Â

Efecte - Roşiile au trecut la preţul de iarnă

Preţurile la legumele şi fructele de sezon au crescut foarte mult in ultima perioadă, "oferta" verii fiind la Braşov, unde un kilogram de roşii a ajuns să coste chiar şi 6 lei, exact ca in februarie, relatează Rompres. Comercianţii explică majorarea preţurilor prin seceta prelungită, insă aceştia au scumpit şi produsele importate. Una dintre cele mai avantajoase pieţe este cea de la Arad.

Â

Sfăntu Gheorghe - Monstru din PET-uri, pe plajă

O figură reprezentănd un monstru cu o inălţime de cinci metri şi o lungime de peste trei metri din PET-uri va fi amplasată pe plaja de la Sfăntu Gheorghe de voluntarii care au participat la proiectul de ecologizare organizat de Asociaţia Salvaţi Delta - Academia Caţavencu, in perioada 1-29 iulie. In această acţiune au fost colectate săptămănal 1,5-2 tone de PET-uri şi de alte deşeuri. Monstrul va fi menţinut la Sfăntu Gheorghe pănă la sfărşitul sezonului.

×
Subiecte în articol: observator