x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    07 Aug 2007   •   00:00
DESCOMPUNERE ECOLOGICĂ. Pentru a veni in intămpinarea noilor provocări ale mediului inconjurător, o companie de incinerare din Scoţia a găsit metoda optimă pentru arderea trupurilor umane. Reprezentanţii companiei susţin că fierberea corpului intr-o substanţă care il transformă in praf reprezintă o soluţie ecologică. Potrivit publicaţiei online Physorg, trupul uman este aşezat intr-un sicriu şi introdus intr-o soluţie formată din apă şi hidroxid de potasiu. Soluţia este apoi fiartă la o temperatură de 302 grade Fahrenheit, ceea ce face ca substanţa şi corpul să se transforme rapid intr-un praf alb. Procesul este identic cu descompunerea naturală, insă este mult mai rapid. Metoda costă 600 de dolari, la fel ca incinerarea. (Anca Aldea)


CHINA SALVEAZĂ PĂDURILE TERREI. Peste 19 milioane de tone de maculatură au fost transformate anul trecut in China in hărtie. Potrivit autorităţilor de la Beijing, care citează un raport al organizaţiei nonguvernamentale Forest Trends, in ultimii zece ani importurile de maculatură ale Chinei au crescut substanţial. Acest lucru a salvat probabil tăierea a circa 54 de milioane de tone de lemn proaspăt din pădurile planetei. (Anca Aldea)


DEPĂŞIRE.
Termocentralele din Romănia au emis mai multe noxe in atmosferă decăt era stabilit in acordurile internaţionale. Potrivit lui Darius Meşca, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor, ţara noastră a depăşit norma in privinţa emisiilor de oxizi de azot şi de sulf şi s-a cerut o derogare la Ministerul Mediului. Oficialul a mai menţionat că ţara noastră doreşte o regăndire la nivelul Romăniei in cadrul UE a cantităţii de noxe pe care termocentralele pot să o arunce in aer. Meşca a mai precizat că trebuie să adoptăm tehnologiile "cărbunelui curat", adică de a se monta instalaţii de desulfurare la termocentrale şi la complexurile energetice. (Daniel Ionaşcu)

×
Subiecte în articol: verde!