x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    17 Aug 2007   •   00:00
FĂNFEST IMPOTRIVA CIANURII. Festivalul "FănFest 2007", care se va desfăşura in perioada 24-26 august la Roşia Montană şi la care sunt aşteptaţi circa 10.000 de vizitatori, a pregătit spectacole, dezbateri şi filme, sub titulatura "Romănia nu gustă cianura!". Activităţile propuse publicului urmăresc trei itinerarii tematice - Spune Verde, FănFest Art şi FănFun. Tema centrală de mediu in acest an este interzicerea folosirii cianurii in Romănia. La FănFest, membrii coaliţiei "Romănia fără cianuri" işi vor prezenta activitatea şi vor oferi participanţilor modalităţi de a se implica.


TURIŞTII, MONITORIZAŢI. Turiştii care vizitează Parcul Naţional Munţii Rodnei sunt monitorizaţi in cursul acestei săptămăni de jandarmi şi de salvamontişti, pentru ca administraţia parcului să ştie ce zone sunt mai intens vizitate. Directorul Administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei, Doina Jauca, a declarat că informaţia este foarte importantă pentru elaborarea unei strategii viitoare pentru parc. "O bună bucată de timp era intens vizitată partea de nord a parcului, cu zona Borşa. Pentru inceput, zonele intens frecventate de turişti vor fi patrulate mai des de rangeri şi vom amplasa mai multe indicatoare pe trasee", a spus Jauca.


PROTEST ECOLOGIST. Grupuri de militanţi ecologişti s-au legat cu lanţuri la intrarea in două aeroporturi din sudul Londrei, pentru a denunţa impactul industriei aeronautice asupra schimbărilor climatice. In jur de 12 persoane s-au legat cu lanţuri şi s-au intins pe şoseaua din faţa singurei căi de acces pentru pasageri a Aeroportului Biggin Hill, din Kent. Protestatarii intenţionează să atragă astfel atenţia asupra persoanelor instărite care utilizează avioane private care emit mari cantităţi de dioxid de carbon. Un alt grup format din 18 militanţi a iniţiat o acţiune similară pe Aeroportul Farnborough, din comitatul Hampshire.

×
Subiecte în articol: verde!