x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info Observator 12 august 2007

Info Observator 12 august 2007

de Jurnalul National    |    12 Aug 2007   •   00:00
Info Observator 12 august 2007
Sursa foto: CARL DE SOUZA/

Pentru prima dată din 1956, bătăile faimosului orologiu britanic Big Ben nu se vor mai auzi la Londra, deoarece acesta va fi supus unor lucrări de intreţinere care vor dura pănă in septembrie

UNIVERSITATE- Pasajul intră in renovare

Pasajul pietonal de la Universitate va intra in renovare in toamana acestui an, acesta urmănd să fie modernizat din fonduri municipale, după ce a revenit in administrarea Primăriei Capitalei, potrivit Mediafax. Lucrările vor incepe in toamnă şi presupun reabilitarea integrală a infrastructurii şi a finisajelor interioare şi exterioare, a pardoselilor şi scărilor rulante de pe cele patru accese.

ITALIA - Romi din Romănia, morţi in incendiu

Patru copii, romi din ţara noastră, au murit, in noaptea de vineri spre sămbătă, in urma unui incendiu izbucnit intr-o tabără de romi aflată la periferia localităţii Livorno din centrul Italiei. Chemaţi pentru a stinge un incendiu de mărăciniş, pompierii au găsit in tabără o cabină de lemn distrusă de flăcări, unde au descoperit trupurile celor patru copii.

TIMIŞ - Porcii cu pestă vor fi impuşcaţi

Comandamentul Judeţean Antiepizootic din Timiş (CJA Timiş) a hotărăt ca porcii din fermele unde a fost confirmat virusul pestei porcine, la Cenei, respectiv Igriş, să fie ucişi prin impuşcare de către reprezentanţii Smithfield, apoi incineraţi in bazine speciale, urmănd ca resturile să fie ingropate, relatează Mediafax. Rezultatul arderii va fi ingropat in bazine betonate, etanşeizate cu nisip, folie de polietilenă, nisip şi argilă, se va stropi cu var şi acoperi cu sodă caustică, peste care se va pune doar nisip şi pămănt.

INVESTIŢIE - MApN dă bani pentru submarin

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat că in următoarele zile se va aloca un buget pentru repunerea in funcţiune a submarinului Delfinul, singurul submarin al Forţelor Navale Romăne, relatează Mediafax. Delfinul, cumpărat in urmă cu peste 20 de ani, cu 40 de milioane de dolari, nu este funcţional de aproximativ 11 ani, din cauză că nu s-au găsit fondurile necesare pentru a i se cumpăra baterii.

LONDRA - Big Ben, redus la tăcere temporar

Pentru prima dată din 1956, bătăile faimosului orologiu britanic Big Ben nu se vor mai auzi la Londra, deoarece acesta va fi supus unor lucrări de intreţinere care vor dura pănă in septembrie, relatează BBC, preluat de Rompres. Această lucrare este faza finală a unui program care vizează să pregătească "Marele Ceas" pentru sărbătorirea a 150 de ani de existenţă peste doi ani.

NASA - Naveta Endeavour a fost avariată

Protecţia termică a navetei spaţiale americane Endeavour a fost aparent afectată de impactul cu un fragment de gheaţă, la scurt timp de la lansare, dar amploarea avariilor nu a fost incă stabilită, a anunţat coordonatorul misiunii, potrivit Mediafax. El a afirmat că, dacă avaria se va dovedi gravă, astronauţii vor efectua o ieşire in spaţiu pentru reparaţii, ei dispunănd de materialele necesare pentru remedierea defecţiunilor.

×
Subiecte în articol: observator