x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info Observator 22 iulie 2007

Info Observator 22 iulie 2007

22 Iul 2007   •   00:00
Info Observator 22 iulie 2007

O clădire-turn construită in emiratul Dubai din Golful Persic a devenit cea mai inaltă clădire din lume, depăşind-o pe cea din Taipei, care a deţinut pănă acum acest record

BILANŢ - Accidentul de la Mako: opt morţi

Unul dintre răniţii din accidentul rutier produs joi in Ungaria, la Mako, a decedat ieri-dimineaţă, ridicănd bilanţul la opt morţi, potrivit Mediafax. In urma accidentului, trei persoane au fost rănite grav, fiind internate la spitalul din Szeged. Persoana rănită cel mai grav, care avea multiple fracturi, fiind conectată la aparate, a decedat ieri-dimineaţă. Un autocar cu 35 de romăni, care se indrepta spre Cehia, a intrat joi in coliziune cu un trailer ce transporta autoturisme, condus de un romăn, provocănd această tragedie rutieră in Ungaria.

DUBAI - Cea mai mare clădire din lume

O clădire-turn construită in emiratul Dubai din Golful Persic a devenit cea mai inaltă clădire din lume, depăşind-o pe cea din Taipei, care a deţinut pănă acum acest record, a anunţat promotorul proiectului imobiliar, Emaar Properties, citat de AFP. Botezată "Burj Dubai", clădirea are 512,10 metri, depăşind "Taipei 101", care de la o inălţime de 508 metri domină capitala Taiwanului. Construcţia clădirii din Dubai a inceput in anul 2004, contractul de un miliard de dolari fiind incredinţat grupului sud-coreean Samsung. Lucrările se vor finaliza anul viitor, insă clădirea are deja 141 de etaje, adică mai mult decăt orice altă clădire din lume.

PREMIERĂ - India are o femeie preşedinte

India a ales sămbătă, pentru prima oară in istoria sa, o femeie - Pratibha Patil - in funcţia de preşedinte, relatează AFP. Pratibha Patil, o avocată in vărstă de 72 de ani, a căştigat fără probleme şi cu un avans semnificativ cursa disputată cu vicepreşedintele in exerciţiu, Bhairon Singh Shekhawat. In cadrul campaniei electorale pentru această funcţie, Patil a fost acuzată in special că şi-a protejat fratele care este bănuit de omor, şi soţul implicat intr-un scandal legat de o sinucidere.

CONSTANŢA - Accident cu o maşină a Poliţiei

O persoană a murit, iar alte patru, dintre care doi poliţişti, au fost rănite intr-un accident rutier produs ieri după-amiază, intr-o intersecţie din Constanţa, unde o maşină a poliţiei a fost lovită de un autoturism VW Passat, transmite MEDIAFAX. Maşina Poliţiei, in care se aflau doi poliţişti, transporta spre Spitalul de Urgenţă un bărbat căruia trebuia să i se recolteze sănge pentru stabilirea alcoolemiei. In urma impactului, bărbatul a murit pe loc, iar cei doi poliţişti şi cei doi pasageri din Passat au fost răniţi

LANSARE DE CARTE - Potter-manie in librăriile din lume

Ultimul volum (al şaptelea) din seria "Harry Potter" a fost pus in vănzare in noaptea de vineri spre sămbătă, la ora 02:00, in mai multe librării din Bucureşti, unde sute de cititori, majoritatea adolescenţi, au venit să-şi cumpere ediţia in limba engleză. "Harry Potter and the Deathly Hallows" a fost pus in vănzare in intreaga lume, in cele mai multe ţări vănzarea incepănd de la ora 23:01 GMT.

ANCHETĂ - Oficiali CIA implicaţi in raportul Marty

Congresmanul Pete Hoekstra i-a cerut directorului serviciilor americane de informaţii, Mike McConnell, investigarea eventualei participări a unor oficiali CIA la ancheta lui Dick Marty referitoare la inchisorile secrete ale CIA, potrivit Mediafax. "Fiecare oficial din serviciile de informaţii jură să protejeze populaţia şi secretele naţionale ale poporului. Discutarea in mod voluntar şi fără autorizaţie a detaliilor oricărui program secret al administraţiei cu un agent al unei puteri străine este in mod categoric lipsită de scrupule", a apreciat Hoekstra.

AFGANISTAN - Talibanii au executat şapte ostatici

Talibanii au anunţat, fără să furnizeze dovezi, că i-au ucis pe cei doi ostatici germani, din cauza refuzului autorităţilor de a negocia cu ei, relatează AFP. Ulterior, talibanii au anunţat că au executat şi cinci afgani, răpiţi in acelaşi timp cu nemţii. Cei şapte au fost luaţi ostatici miercuri, in provincia Wardak.
Ministerul german de Externe a precizat că ia in serios informaţia, dar nu are nici o confirmare a acesteia.

×
Subiecte în articol: observator