x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info Observator 5 august 2007

Info Observator 5 august 2007

05 Aug 2007   •   00:00
Info Observator 5 august 2007
Sursa foto: Jurnalul Foto/

Paul Păcuraru, ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, a declarat ieri că doreşte eliminarea plăţilor compensatorii in cazul disponibilizărilor colective

TIMP LIBER - Filme la Clubul Ţăranului

In fiecare zi de miercuri, pe tot parcursul lunii august, Muzeul Ţăranului Romăn vă invită să vizionaţi filme. Astfel, Clubul Ţăranului se va transforma in cinematograf in aer liber. Cinemateca Astra Film Fest conţine următoarele filme: "Leaving Transylvania" ("La revedere, Transilvania"), Irlanda, 2006; "The Spectacle" ("Spectacol"), Polonia, 2005; "Masters and Slaves" ("Stăpăni şi sclavi"), Franţa, 2001; "The Last Yugoslavian Football Team" ("Ultima naţională de fotbal a Iugoslaviei"), Olanda, 2000; "La drum" ("On the Road"), Romănia, 1997 etc. (Mihai Ştirbu)

MINISTRUL MUNCII - Eliminarea plăţilor compensatorii

Paul Păcuraru (foto), ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, a declarat ieri că doreşte eliminarea plăţilor compensatorii in cazul disponibilizărilor colective. Cei concediaţi ar putea fi direcţionaţi către societăţi care au nevoie de ei, fără a mai achita plăţile compensatorii. Ministrul susţine că trebuie modificată Ordonanţa 116/2006, care se referă la regimul protecţiei sociale pentru persoanele disponibilizate colectiv.

IAŞI - Mămică la 12 ani

O fetiţă de numai 12 ani a născut ieri, prin cezariană, la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi. Medicii spun că bebeluşul, o fetiţă, este perfect sănătos, lucru mai rar intălnit in astfel de situaţii. Statistica spitalului indică faptul că acum doi ani s-a inregistrat incă un asemenea caz.

ACCIDENT - Zona centrală a Capitalei fără curent

Traficul rutier pe Strada Măntuleasa din centrul Capitalei a fost intrerupt ieri, din cauza unui autotren de mare tonaj care a tranzitat artera şi a lovit mai mulţi stălpi de pe marginea drumului. Traficul rutier a fost blocat, iar căteva sute de locuitori ai zonei au rămas fie fără curent electric, fie fără servicii de cablu şi telefonie. Autotrenul de mare tonaj aparţine unei firme de construcţii care lucrează la asfaltarea mai multor artere din Capitală.

PESTĂ - Zeci de mii de porci sacrificaţi

Circa 20.000 de porci de la o fermă care aparţine concernului american Smithfield, din Cenei, judeţul Timiş, vor fi sacrificaţi, pentru că a apărut un focar de pestă porcină clasică, a declarat directorul DSV Timiş, Ioan Jeleriu, citat de Mediafax. Smithfield are in judeţul Timiş 25 de ferme de porci, dar mai are şi in Arad şi Bihor. In următoarele zile, inspectorii DSV Timiş vor merge etapizat la toate fermele, pentru a vedea ce probleme există.

BULGARIA - Un romăn mort şi trei răniţi

Un romăn a murit, iar alţi trei au fost grav răniţi in urma unui accident rutier produs ieri in nord-estul Bulgariei, in apropierea satului Gorno Oryahovo. Potrivit agenţiei bulgare de presă, Focus News, poliţia a anunţat că maşina in care se aflau patru pasageri a ieşit de pe carosabil şi a intrat intr-un copac. Cauzele accidentului nu sunt cunoscute deocamdată. Poliţia a deschis o anchetă.

TULCEAÂ - La Dunăre, un muzeu in aer liber

Nivelul Dunării a scăzut la Tulcea in ultimele zece zile cu aproximativ un metru, iar retragerea apelor a scos la suprafaţă rămăşiţe ale unor ambarcaţiuni scufundate, potrivit Rompres. Pe malul drept al Dunării, in amonte de canalul 36, se poate observa scheletul unei bărci de dimensiuni mari. In apropiere, o navă eşuată la mal a devenit adăpostul in faţa soarelui pentru pescarii amatori.

SUA - Sonda spaţială Phoenix, spre Marte

Centrul Spaţial Kennedy, din Florida, a lansat ieri spre Marte sonda spaţială Phoenix. Ea va ajunge pe Marte la 25 mai 2008. Distanţa pe care o are de parcurs de la orbită pănă la Marte este de circa 700 de milioane de kilometri. Sonda va incerca să detecteze urme ale vieţii microbiene, trecute sau prezente, pe Planeta Roşie.

×
Subiecte în articol: observator