x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info verde 19 iulie 2007

Info verde 19 iulie 2007

19 Iul 2007   •   00:00

AVERTIZARE. Comisia Europeană a avertizat ieri Sofia in legătură cu neaplicarea legislaţiei comunitare de mediu privind conservarea habitatelor naturale şi a florei şi faunei sălbatice. O directivă europeană obligă statele membre să desemneze siturile protejate in cadrul reţelei Natura 2000.

DEZBATERE EUROPEANĂ. La Bruxelles, Comisia Europeană (CE) a lansat ieri o dezbatere publică pe tema economisirii resurselor de apă, informează BBC. Ingrijorarea CE porneşte de la schimbările de climă care duc la apariţia unor perioade tot mai lungi de caniculă. Stavros Dimas , comisarul european pentru Mediu, şi-a exprimat dorinţa ca Uniunea Europeană să dispună de o strategie comună şi coerentă pentru ca toate statele membre să fie sigure că există destulă apă pentru cetăţenii lor, precum şi pentru activităţi economice.

PENTRU MINERI. Din septembrie, compania Roşia Montană Gold Corporation incepe lucrările la cartierul rezidenţial din Recea, judeţul Alba-Iulia, unde vor fi strămutaţi locuitorii din Roşia Montană şi Corna. Cartierul va avea 176 de case, sistem de alimentare cu apă, canalizare, infrastructură nouă şi drumuri. (Elena Stan)

Â

CONTROL LA MITTAL. Comisarii Gărzii de Mediu Galaţi au inceput ieri să verifice stadiul realizării investiţiilor restante din programul de conformare pe mediu şi modul de manipulare a substanţelor periculoase de pe platforma siderurgică Arcelor Mittal.

×
Subiecte în articol: verde!