x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info verde 26 iunie 2007

Info verde 26 iunie 2007

26 Iun 2007   •   00:00

APA NE LIPSEŞTE. Nivelul apei din sol este in prezent 20% din necesarul pentru această perioadă, in Romănia, a declarat ieri Ioan Stanciu, directorul Institutului Naţional de Hidrologie. In cadrul unei conferinţe organizate de Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice Gheorghe Ionescu Şişeşti, Stanciu a ţinut să precizeze că regiunile cele mai grav afectate de secetă sunt Podişul Bărladului, Dobrogea şi Cămpia de Sud. Participanţii la seminar au căzut de acord asupra faptului că Romănia se confruntă, in prezent, cu secetă, academicianul Cristian Hera declarănd că "sunt zone in care deficitul de apă din sol depăşeşte 100-120 cmc".

PROTESTE CU SICRIE. Doi membri ai Asociaţiei Pro Dreptatea Roşia Montană 2004, organizaţie favorabilă investiţiei de la Roşia Montană, şi-au agăţat in mod simbolic funia de găt, in cadrul unui miting desfăşurat ieri la Alba-Iulia. Protestatarii au incercat să transmită Guvernului romăn că "moartea este singura soluţie" dacă autorităţile de la Bucureşti vor respinge proiectul de exploatare minieră, informează Rompres. Organizaţia Pro Dreptatea Roşia Montană 2004 a ridicat in centrul localităţii o spănzurătoare şi au expus mai multe sicrie. Mitingul va fi reluat in cursul zilei de astăzi, dar şi măine. (Rompres)

INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI. Un incendiu a izbucnit ieri la groapa de gunoi din Baia Mare, pompierii militari luptăndu-se peste şapte ore pentru a stinge focul. Groapa de gunoi este situată la aproape un kilometru de oraş şi la mai puţin de 700 de metri de gospodării şi sediul unor firme. Şeful IJSU Maramureş, colonel Petru Dican, a declarat pentru Rompres că nu se cunoaşte cauza incendiului, dar se bănuieşte că o persoană necunoscută ar fi aprins resturi de textile şi cauciucuri, iar focul a fost extins cu repeziciune de vănt. Poliţia a deschis o anchetă impreună cu specialiştii Gărzii Naţionale de Mediu.

×
Subiecte în articol: verde!