x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iniţiativa lui Prigoană privind presa scrisă şi online, respinsă

Iniţiativa lui Prigoană privind presa scrisă şi online, respinsă

05 Oct 2010   •   00:00
Iniţiativa lui Prigoană privind presa scrisă şi online, respinsă
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Iniţiativa deputatului PDL Silviu Prigoană de modificare a Legii audiovizualului, astfel încât presa scrisă şi online să intre sub autoritatea CNA, a fost respinsă, cu unanimitate de voturi, marţi, de Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor.

La şedinţa de marţi a Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor a participat şi Attila Szasz, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Attila Szasz a prezentat punctul de vedere al CNA, potrivit căruia iniţiativa lui Silviu Prigoană nu poate fi aplicată. Potrivit lui Attila Szasz, Directiva privind Serviciile Media Audiovizuale se referă doar la audiovizual, şi nu reglementează presa scrisă şi online.

În legătură cu posibilitatea ca membrii CNA "să stabilească condiţiile, criteriile şi procedura pentru acordarea licenţelor pentru presa scrisă şi presa online", fapt prevăzut în iniţiativa lui Prigoană, Attila Szasz a spus că "logica acordării licenţelor are rost când spectrul este limitat", ca în cazul posturilor de televiziune şi de radio.

Victor Socaciu, deputat PSD şi vicepreşedinte al Comisiei de cultură de la Cameră, a spus că iniţiativa lui Silviu Prigoană încalcă atât Convenţia europeană pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale, cât şi Constituţia României.

"Este vorba despre încălcarea a două legi importante: Convenţia europeană pentru drepturile omului, în care se statuează libertăţile cetăţeneşti şi, în special, libertatea de exprimare, şi Constituţia României, potrivit căreia libertatea de exprimare este garantată", a explicat Victor Socaciu motivaţia Comisiei.

Deputatul PDL Silviu Prigoană nu a fost prezent, marţi, la şedinţa Comisiei de cultură a Camerei pentru a-şi susţine iniţiativa. "Probabil se aştepta că iniţiativa sa va primi un aviz nefavorabil", a spus Victor Socaciu.

Cei 14 membri ai Comisiei de cultură a Camerei, prezenţi la şedinţa de marţi, au votat în unanimitate respingerea iniţiativei lui Silviu Prigoană.

×
Subiecte în articol: observator