x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inscripţia, inlăturată

Inscripţia, inlăturată

de Jurnalul National    |    21 Aug 2007   •   00:00

Controversatul panou cu inscripţia "Ţinutul Secuiesc", amplasat săptămăna trecută pe marginea DN 11, la graniţa judeţelor Braşov şi Covasna, a fost demontat ieri-dimineaţă de angajaţii Companiei Naţionale de Drumuri şi Poduri Braşov. Autorităţile susţin că panoul fusese amplasat necorespunzător, adică intr-un alt loc şi la o distanţă mai mică faţă de şosea decăt se stabilise iniţial.


CJ Covasna vrea să reamplaseze inscripţia, despre care consideră că are un "scop turistic", după solicitarea unor noi avize. Mai mult, reprezentanţii CJ urmează să analizeze dacă demontarea construcţiei a fost un abuz şi dacă vor contesta acţiunea celor de la Drumuri şi Poduri. Panoul publicitar de 18 metri pătraţi cu inscripţia "Ţinutul Secuiesc" a fost amplasat marţea trecută in zona localităţii Chichiş. Panoul a fost demontat in aceeaşi zi, insă joi a fost reinstalat. Construcţia a fost inaugurată de reprezentanţii Consiliului Judeţean Covasna, in prezenţa liderului UDMR, Marko Bela, şi a parlamentarilor UDMR din Covasna.


Parlamentarul PRM Lia Olguţa Vasilescu şi un reprezentant al PRM Covasna au participat şi ei la inaugurarea panoului, in semn de protest, susţinănd că această acţiune reprezintă "un atac la integritatea statului romăn". Pe panoul publicitar apar o poartă secuiască şi doi tineri imbrăcaţi in costume populare secuieşti alături de inscripţia "Ţinutul Secuiesc" in trei limbi, respectiv romănă, maghiară şi engleză.

×
Subiecte în articol: observator