x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INSOLVENŢĂ - Timpuri Noi, tot la ei

INSOLVENŢĂ - Timpuri Noi, tot la ei

de Violeta Fotache    |    27 Oct 2008   •   00:00

Curtea de Apel Bucureşti a dispus la sfârşitul săptămânii suspendarea provizorie a procedurii de insolven­ţă în care a fost băgată compania Timpuri Noi.



Societatea a intrat în procedură de insolvenţă după ce firma Triada Prod Impex şi fostul director al uzinei,
Al­berto Bolboaşă, au reclamat în ins­tan­ţă că deţin creanţe de circa 80.000 de euro împotriva societăţii, informează Mediafax.

Uzina Timpuri Noi a fost privatizată în 2003, ac­ţio­na­rii majoritari fiind Asociaţia Sa­la­ria­ţilor. În 2006, compania a beneficiat de un ajutor de la stat de aproximativ 17 milioane de lei, care a fost condiţionat de derularea unui program de restructurare prin reducerea capacităţilor de producţie până la sfârşitul anului 2008 şi de re­nun­ţa­rea la unele produse. În august 2007, acţionarii au aprobat ca terenul în suprafaţă de circa 50.000 de metri pătraţi, din zona Unirii, pe care se află platforma uzinei, să fie scos la vânzare prin licitaţie. Până la urmă, s-a ajuns la împuternicirea Consiliului de Administraţie să negocieze di­rect cu marii dezvol tatori imobiliari vânzarea acestui teren, la un preţ de 2.000 de euro/mp. Miză mare!

×
Subiecte în articol: observator