x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florile și mărțișoarele INTERZISE de 1 și 8 Martie în ȘCOLI. Anunțul făcut de Ministerul Educației!

Florile și mărțișoarele INTERZISE de 1 și 8 Martie în ȘCOLI. Anunțul făcut de Ministerul Educației!

de Alice Petrescu    |    24 Feb 2021   •   13:21
Florile și mărțișoarele INTERZISE de 1 și 8 Martie în ȘCOLI. Anunțul făcut de Ministerul Educației!

Anul acesta, din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, mărţişorul şi florile dăruite învăţătoarelor şi profesoarelor, de 1 și 8 martie, rămân o simplă amintire.

Un ordin comun al ministerelor educaţiei şi sănătăţii, publicat în Monitorul Oficial pe 5 februarie, chiar înainte de reluarea fizică a cursurilor, prevede că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte persoanale, din motive de siguranţă sanitară. În această categorie intră atât mărțișoarele oferite profesorilor și colegelor de către elevi, de 1 Martie, cât și florile sau alte cadouri, dăruite pe 8 Martie. Copiii pot oferi, în schimb, atenții virtuale. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Ministerul Educației nu vrea și nici nu poate să se implice în valoarea de simbol al unui mărțișor sau a unei flori și nici în includerea acestora la categoria obiectelor personale.

„Ministerul Educației nici nu a interzis, nici nu a recomandat includerea mărțișoarelor sau a florilor la obiecte personale”, a spus Cîmpeanu.

Sărbătoarea Mărţişorului şi ziua de 8 Martie erau aşteptate în fiecare an în special de elevii din clasele mici.

Pe lângă profesori și elevi, comercianții sunt și ei afectați, copiii, dar mai ales părinţii lor, erau printre principalii clienţi, 

×
Subiecte în articol: 1 martie martisor interzis şcoli