x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspectorii Antifraudă care au cerut mită unei firme 10.000 de euro și-au recunoscut vinovăția

Inspectorii Antifraudă care au cerut mită unei firme 10.000 de euro și-au recunoscut vinovăția

de Redacția Jurnalul    |    31 Mar 2023   •   19:45
Inspectorii Antifraudă care au cerut mită unei firme 10.000 de euro și-au recunoscut vinovăția

Cei doi inspectori Antifraudă care au cerut în septembrie anul trecut 10.000 de euro mită de la o firmă pe care o controlau și-au recunoscut vinovăția, a anunțat vineri DNA.

Conform procurorilor, în prezența avocaților, cei doi inculpați au declarat că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a
fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate. Aceștia vor fi condamnați la 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, timp în care le sunt interzise mai multe drepturi.

Dosarele de urmărire penală și acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul București.

Potrivit DNA, în 26 septembrie 2022, inculpații, în urma efectuării unui control la o societate comercială, ar fi pretins de la administratorul acesteia 10.000 euro din care ar fi primit în aceeași zi o primă tranșă, în valoare de 24.000 lei. Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de către cei doi inculpați pentru a aplica o sancțiune mai mică decât cea prevăzută de lege pentru neregulile constatate.

În 27 ianuarie 2023, unul dintre inculpați ar fi fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 26.000 lei, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă inițial.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: inspectori antifrauda mita