x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspectorii ANI dau amenzi şi deschid dosare penale

Inspectorii ANI dau amenzi şi deschid dosare penale

de Violeta Fotache    |    24 Oct 2008   •   00:00

ZI PLINĂ LA ANI/Averile şi interesele declarate de-aiurea!
276 de amenzi la Autoritatea Vamală, de câte 500 de lei, pentru nedepunerea declaraţiilor de avere şi de interese în termenul legal şi două dosare penale pentru fals în declaraţii este bilanţul comunicatelor de ieri ale Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).




Subcomisarul de poliţie Lazăr Bogdan şi Ardelean Andrei, director executiv adjunct economic la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş, au fost daţi de ANI pe mâna procurorilor. Primul pentru fals în declaraţia de avere, al doilea pentru fals în declaraţia de interese.

ŞI DIRECTOR, ŞI CENZOR, ŞI ADMINISTRATOR
Funcţionarul de la Forţele de muncă se află în stare de incompatibilitate, fiind în acelaşi timp şi director, şi  cenzor, şi administrator la mai multe societăţi comerciale. "Ardelean Andrei nu a menţionat în declaraţia de interese depusă la data de 06.02.2008 calitatea de cenzor la societăţile comerciale CONFSTAR SA, AGECOM SA, ROMNORD SA, CONSTRUROM SA, respectiv cea de administrator la societăţile comerciale COMCEREAL SA, EGREGIUS AND EXPERT SRL, AR-BO EXPERT SR, există indicii temeinice privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, conform art. 292 Cod penal", se arată în comunicatul de presă emis de ANI. După rămânerea definitivivă a actului de constatare, ANI va sesiza Comisia de Disciplină din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

POLIŢIST LA SERVICIUL... PERMISE
Subcomisarul Lazăr Bogdan va fi cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea pentru fals în declaraţii. Poliţistul a ocupat în perioada 01.04.2005 – 31.07.2008 funcţia de ofiţer în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi înmatriculare a Autovehiculelor Bucureşti, anterior îndeplinind funcţia de ofiţer în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Biroul Poliţie Rutieră. Sesizată de Prefectura Municipiului Bucureşti cu privire la faptul că Lazăr a dobândit o avere ce depăşeşte câştigurile realizate, ANI a descoperit că Lazăr Bogdan nu a menţionat în declaraţiile de avere datate 21.04.2005 şi 03.05.2007 autoturismul Daewoo Matiz (achiziţionat în 07.11.2002), acesta regăsindu-se însă în declaraţia de avere datată 13.06.2008. De asemenea, autoturismul Volkswagen Passat, an de fabricaţie 2005, este menţionat în declaraţia de avere datată 03.05.2007, dar nu mai apare în cea datată 13.06.2008, deşi, conform aceluiaşi document, semnatarul nu a înstrăinat bunuri mobile în ultimele 12 luni.

Pe lângă cele 276 de amenzi contravenţionale de câte 500 de lei fiecare aplicate de ANI la Autoritatea Vamală, inspectorii de integritate au declanşat din oficiu procedura de control al averii.

×
Subiecte în articol: observator