x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspectorii ANPC vor să închidă temporar patru magazine din Capitală

Inspectorii ANPC vor să închidă temporar patru magazine din Capitală

02 Noi 2021   •   17:27
Inspectorii ANPC vor să închidă temporar patru magazine din Capitală

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au continuat marți verificările la marii retaileri de produse alimentare din Capitală și au propus închiderea pentru cel mult șase luni a patru magazine.

Potrivit unui comunicat al ANPC, patru dintre cele mai mari magazine ale lanțului Mega Image au fost controlate. Este vorba de magazinele de la Piața Domenii, Bulevardul Ion Mihalache, Piața Sudului și unul dintre punctele de lucru de pe Șoseaua Colentina.

În urma controlului, inspectorii au constatat nereguli grave și au dat amenzi de 93.000 de lei.

Aceștia au dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din consum a tuturor produselor alimentare neconforme identificate în cele 4 magazine, oprirea temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate, zonele de brutărie din toate cele 4 unități și au propus închiderea unității pe o durată de cel mult 6 luni pentru toate cele 4 unități.

Conforrm comunicatului, cele mai frecvente abateri constatate de comisarii CPCMB au fost prezența unor gândaci în zona de comercializare a produselor de patiserie, prezența capcanelor destinate rozătoarelor, comercializarea de legume, fructe și produse cu modificări de aspect, culoare și consistență, comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită, nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, tăvile pentru coacerea pâinii prezentau resturi și cuptorul nu era igienizat corespunzător, în timp ce la unul dintre raioanele de panificație s-a constatat prezența prafului și a pânzelor de păianjen.

De asemenea, au mai fost găsite rugină, vopsea exfoliată, insecte moarte și înghețate, praf și esturi alimentare la vitrinele asistate conținând mezeluri/brânzeturi/carne refrigerată vrac, carne afumată vrac, rafturile de expunere a produselor de panificație și spațiul de depozitare al produselor de cofetărie.

„Constat cu tristețe că întâlnim încă astfel de situații, așa cum sunt cele prezentate în ultimele zile, deși am alocat mult timp consilierii și prevenției operatorilor economici. De aceea, manifestăm toleranță zero față de abaterile de la lege și verificăm permanent dacă normele sunt respectate”, a spus Claudiu Dolot, președintele ANPC.

(sursa: Mediafax)

×