x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspectorii de muncă au amendat benzinăriile cu peste 2,2 milioane de lei

Inspectorii de muncă au amendat benzinăriile cu peste 2,2 milioane de lei

18 Mar 2022   •   11:19
Inspectorii de muncă au amendat benzinăriile cu peste 2,2 milioane de lei
Sursa foto: djedzura/Getty Images/iStockphoto

Inspectorii de muncă au dat peste 500 de amenzi în urma controalelor la stațiile de carburanți, în valoare de peste 2,2 milioane de lei, anunță ministrul Muncii, Marius Budăi. El precizează că au fost descoperite 11 cazuri de muncă la negru, , iar activitatea unui operator economic a fost sistată.

„Inspectorii de muncă au acordat 2.276 de sancțiuni în cadrul campaniei naționale privind stațiile de carburanți, dintre care 1.766 avertismente și 510 amenzi, în valoare de 2.210.400 lei”, anunță Marius Budăi.

Potrivit ministrului Muncii, au fost efectuate 2.453 de controale la stațiile de carburant care au 84.389 de angajați.

„Au fost descoperite și 11 cazuri de muncă la negru, iar activitatea unui operator economic a fost sistată”, conchide Budăi.

Desantul instituțiilor statului împotriva companiilor private trebuie să se oprească, spunea, luni, președintele PNL, Florin Cîțu: „Dacă există un singur caz de abuz al funcționarilor împotriva sectorului privat, șefii acestor instituții vor trebui să plece acasă”.

În urma creșterii prețurilor la carburanți, mai multe instituții au efectuat controale la benzinării, iar Guvernul a anunțat aplicarea unor amenzi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: benzina