x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspectorul Pădurii: Utilizatorii pot verifica, începând de vineri, lemnul transportat în vagoane de tren, căruţe sau containere

Inspectorul Pădurii: Utilizatorii pot verifica, începând de vineri, lemnul transportat în vagoane de tren, căruţe sau containere

05 Aug 2016   •   11:08
Inspectorul Pădurii: Utilizatorii pot verifica, începând de vineri, lemnul transportat în vagoane de tren, căruţe sau containere

Aplicaţia 'Inspectorul Pădurii', lansată în urmă cu aproape trei săptămâni de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), va putea fi utilizată, începând de vineri, şi pentru verificarea altor tipuri de vehicule (vagoane de tren, căruţe, containere maritime etc.) care transportă lemn, se menţionează pe pagina de Facebook dedicată proiectului.

Conform sursei citate, din 5 august, prin intermediul aplicaţiei 'Inspectorul Pădurii' se pot verifica: vagoanele de tren (pentru care se introduce seria vagonului), căruţele (pentru care se va introduce cuvântul HIPO), containerele maritime (se introduce seria containerului), tractoarele (dacă sunt înmatriculate local se introduce localitatea şi numărul local aşa cum e scris pe tractor; dacă e înmatriculat naţional se introduce numărul remorcii) şi orice alte autovehicule (se introduce numărul remorcii dacă e un astfel de utilaj). De asemenea, cu ajutorul aplicaţiei se pot verifica numerele auto străine de remorcă.

Ultimele informaţii legate de 'Inspectorul Pădurii' arată că până când se va lansa, în toamna acestui an, aplicaţia de IOS şi WIN, utilizatorii pot accesa Grupul Public de Facebook Inspectorul Pădurii - Oficial Grup. Astfel, pe pagina dedicată cei care au terminale mobile IOS au posibilitatea să posteze poze sau numere de înmatriculare, iar cei care deţin telefoane inteligente cu Android pot verifica aceste date şi răspunde ulterior în funcţie de rezultatul oferit de aplicaţie.

Dacă utilizatorul aplicaţiei doreşte ca reclamaţia pe care o face să fie confidenţială, trebuie să menţioneze acest lucru în convorbirea cu operatorul de la numărul de urgenţă 112.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a lansat, în data de 19 iulie 2016, noua aplicaţie 'Inspectorul Pădurii', dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn, ce poate fi descărcată gratuit din Google Play de către orice persoană direct pe smarphone-ul cu sistem de operare Android.

În ceea ce priveşte modul de utilizare a noii aplicaţii, utilizatorul care observă un vehicul ce transportă masă lemnoasă poate accesa aplicaţia, iar un prim pas este introducerea numărului maşinii respective. Ulterior, în câteva secunde, aplicaţia verifică acest număr în sistemul SUMAL şi răspunde automat cu unul dintre cele două răspunsuri standard, respectiv: varianta I - Acest transport are cod valid (transport legal) şi varianta II - Acest transport nu are cod valid (transport posibil ilegal).

În situaţia răspunsului II, pasul următor va fi apelarea numărului de urgenţă 112 pentru a reclama respectivul transport şi pentru intervenţia rapidă a instituţiilor de control.

Aplicaţia 'Inspectorul Pădurii' va avea noi extensii până în toamna acestui an, iar cea mai importantă se referă la transmiterea automată către utilizator a unei notificări cu detalii privind intervenţia în teren, în cazul transportului ilegal reclamat.

Potrivit datelor recente ale ministerului de resort, aplicaţia a fost descărcată de 20.000 de ori, la numai o săptămână de la lansare.

AGERPRES

×