x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Instanţa a reluat dezbaterile în procesul eliberării lui Gigi Becali

Instanţa a reluat dezbaterile în procesul eliberării lui Gigi Becali

06 Apr 2009   •   00:00

Tribunalul Bucureşti a început dezbaterile în cazul eliberării lui Gigi Becali şi a celorlalte patru persoane arestate în primă instanţă, pentru sechestrarea unor presupuşi hoţi.

● 19:02 Cătălin Dancu, avocatul lui Gigi Becali: "Instanţa caută să dea o decizie în această seară, dar, dacă nu se va reuşi, se va pronunţa abia mîine dimineaţă, la o oră rezonabilă"

17:53 Aurelian Pavelescu "Judecătorii nu au avut timp să studieze dosarul, cred că vor delibera în funcţie de ce au văzut la televizor"
Unul dintre avocaţii lui Gigi Becali, Aurelian Pavelescu, a explicat cum decurg ostilităţile în sala de judecată:
"E o situaţie foarte încordată, nervii sînt întinşi la maximum. Judecătorii nici nu au avut timp să studieze dosarul, cred că judecă doar după ce au auzit la televizor. Avocaţii au avut acces la dosar doar o oră!", a explicat Pavelescu pentru gsp.ro.

17:34 Becali a apărut în sala de judecată îmbrăcat în costum, bărbierit şi aranjat, nepărînd afectat de situaţia în care se află. Patronul Stelei a glumit cu bodyguarzii săi Ştefan Dediu şi Cătălin Zmărăndescu pe toată durata expunerii pledoariilor.
Chiar dacă nu i se dă cuvîntul, Gigi Becali încearcă să intervină aproape de fiecare dată pentru a da explicaţii în ceea ce priveşte evenimentele din Ianuarie. Toţi avocaţii patronului Stelei şi-au ţinut pledoariile, acum urmează ca apărătorii celorlalţi invinuiţi să facă acelaşi lucru. Apoi, inculpaţii vor avea cuvîntul.

● 17:21 
Aurelian Pavelescu a luat cuvîntul şi a acuzat procedura prealabilă reţinerii lui Gigi Becali. Avocatul a incriminat faptul că mandatul de aducere nu respectă criteriile legale şi spune că dosarul nu a fost văzut de apărătorii lui Becali.
De asemenea, Pavelescu a spus şi că în momenul în care maşina i-a fost returnată lui Gigi Becali, aceasta avea deja numere de Germania. Patronul Stelei a avut o reacţie caracteristică la adresa apărătorului său: "Lasă-mă pe mine să vorbesc, de ce te bagi tu?" 

● 17:17 
Cătălin Dancu, unul dintre avocaţii lui Gigi Becali, ,a explicat care au fost faptele incriminate de apărarea omului de afaceri.
"Avocatul din oficiu a venit la două ore după ce a început actul de urmărire penală, lucru inadmisibil. Au fost încălcate toate prevederile jurisprundenţei europene în ceea ce priveşte dreptul la apărare şi prezumţia de nevinovăţie. Judecătorii sînt severi şi noi sîntem la fel de severi, aşteptăm să vedem rezultatul final", a spus Dancu.
Gigi Becali va fi adus la Direcţia de Cercetări Penale indiferent de hotărîrea dată în recursul care se judecă astăzi.

● 16:38
Gigi Becali a fost singurul dintre cei cinci inculpaţi care a intrat în sala de judecată fără cătuşe la mâini. Procesul a început cu pledoaria avocatului Gheorghe Mateuţ.

● 16:03
Instanţa a reluat dezbaterile în procesul eliberării lui Gigi Becali, cu acelaşi complet care fusese recuzat, în urmă cu peste două ore de avocaţi.

Înainte de reluarea şedinţei, în aşteptarea completului de judecată, Becali a făcut aprecieri cu privire la jocul Stelei din meciul cu Gloria Bistriţa.

"M-am odihnit trei zile şi am obosit în ora când nu au dat gol. Nu m-au obosit trei zile cât m-a obosit meciul Stelei", a declarat Becali.



● 13:31 Şedinţa de judecată în cazul eliberării lui Gigi Becali şi a altor patru persoane a fost suspendată, luni, la jumătate de oră de la începerea procesului, după ce avocaţii au recuzat completul de judecată.

Şedinţa a fost suspendată pentru aproximativ o oră.

Avocaţii au recuzat completul de judecată, în condiţiile în care au cerut să vizioneze probele noi aduse de procurori şi admise, luni, de judecători, iar instanţa a respins această solicitare.

De asemenea, avocaţii au susţinut că nu au avut timp să studieze dosarul.

O altă nemulţumire a avocaţilor a fost legată de prezenţa în sala de judecată a poliţiştilor de la SPIR care ar fi provocat o stare de tensiune. Cererea lor de scoatere din sală a acestora a fost respinsă de instanţă.

Procurorii au depus, luni, la instanţă probe noi, în acest dosar, iar judecătorii le-au admis. Probele constau în CD-uri cu poze ridicate în timpul percheziţiilor efectuate în dosarul lui Gigi Becali, judecătorii Tribunalului Bucureşti urmând să le ia în considerare în judecarea recursului privind eliberarea finanţatorului FC Steaua şi a altor patru persoane.

Mediafax

×
Subiecte în articol: observator gigi becali gigi becali