x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Instanta - Becali si Bodu vor o decizie

Instanta - Becali si Bodu vor o decizie

de Miruna Pasa Petru    |    05 Noi 2005   •   00:00
Instanta - Becali si Bodu vor o decizie

Gigi Becali (foto), fostul patron al echipei Steaua, trebuie sa astepte doua zile decizia pe care o vor lua judecatorii in privinta sechestrului pus pe averea sa de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Dupa o sedinta spectaculoasa, la care s-au ingramadit zeci de curiosi, Judecatoria Sectorului 3 a amanat pentru luni pronuntarea unei hotarari. Gigi Becali s-a prezentat constiincios ieri in fata magistratilor pentru a-si apara averea, dar cu toate eforturile nu a reusit sa-si controleze si nervii. Avocatii sai au solicitat judecarea urgenta a cauzei.

CONFLICT. Jurista ANAF a cerut ca masura sechestrului, luata la jumatatea lunii octombrie, sa fie mentinuta de instanta. Justificarea: "Este mai mult decat evident pericolul ca viitorul debitor George Becali sa-si ascunda averea si sa se sustraga de la plata datoriilor catre stat. Datorii de 11 milioane de euro, pe care le are in solidar cu Clubul Steaua". Contrariat de discursul juristei, Becali nu s-a mai putut abtine si a izbucnit in fata completului de judecata: "Ce vorbesti, ma?! Minte, doamna presedinta! Cum sa tac, daca minte?! Pune mana pe Biblie si citeste ca nu-i voie sa minti! Toata averea mea e in aer, iar eu n-am avut nici o calitate in societatea aia!", s-a ambalat latifundiarul din Pipera. (Miruna Pasa)

OPTIMIST
Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, nu s-a prezentat la infatisare, dar a declarat pentru Mediafax ca "in conditii normale, nu avem cum sa pierdem in fata nici unei instante din lume. Daca insa instanta va da curs cererii de suspendare a sechestrului asigurator impus asupra bunurilor contribuabilului Gigi Becali, acest lucru nu afecteaza cu nimic demersul Fiscului de a recupera sumele datorate de SC Steaua SA bugetului de stat".

×
Subiecte în articol: observator becali