x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Insulele Galapagos - Disperatul George

Insulele Galapagos - Disperatul George

de Anca Aldea    |    04 Iul 2007   •   00:00
Insulele Galapagos - Disperatul George
Sursa foto: RODRIGO BUENDIA/

"Singuraticul George", unicul exemplar al unei specii de broaşte ţestoase rare, care trăieşte in insulele Galapagos, este in pericol.



"Singuraticul George" (foto), unicul exemplar al unei specii de broaşte ţestoase rare, care trăieşte in insulele Galapagos, este in pericol.

Masculul, cel mai cunoscut celibatar din lume, este nu doar singur, ci şi impotent, după cum avertizează oamenii de ştiinţă care il ţin sub observaţie. Unii cercetători au avansat chiar ideea că holteiul cu carapace, a cărui vărstă nu este cunoscută cu exactitate, pur şi simplu nu este interesat de sex.


HOLTEIUL. "Singuraticul", devenit intre timp "Disperatul George", se află in colimatorul oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Yale din Connecticut de la inceputul acestui an. La cele 90 de kilograme ale sale, George nu a fost niciodată interesat de partenere nici măcar din alte specii. Problemele au inceput in urmă cu 13 ani, iar specialiştii presupun că dezinteresul faţă de reproducere provine de la faptul că broscoiul nu a văzut niciodată un cuplu de ţestoase făcănd sex.

×
Subiecte în articol: verde!