x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Intalnire de gradul trei

Intalnire de gradul trei

de Dan Tomozei    |    20 Sep 2005   •   00:00
Intalnire de gradul trei

Duminica seara, la nunta lui Sorin Miscoci, operatorul tv rapit in Irak, presedintele Traian Basescu a petrecut cateva zeci de minute "tÃşte-á-tÃşte" cu Florence Aubenas, jurnalista franceza care a impartit celula captivitatii cu cei trei ziaristi romani. Subiectul cel mai discutat l-au reprezentat rapirea si perioada de captivitate, facandu-se foarte multe referiri la personajul Hagi.

Nunta lui Sorin Miscoci, operatorul tv rapit in Irak, a reprezentat un bun prilej pentru presedintele Traian Basescu de a petrece cateva zeci de minute cu Florence Aubenas, jurnalista franceza care a impartit celula captivitatii cu cei trei ziaristi romani.

Vorbind in limba engleza, presedintele si Aubenas au abordat subiectul Irak si evenimentul rapirii romanilor, al echipei din care facea parte Florence, dar si al celorlalti ajunsi in locul de detentie din afara Bagdadului. Pe marginea personajului Hagi s-a vorbit destul de mult, insa multe din idei pareau sa fie comune. Schimbul de impresii a fost util atat pentru Basescu, cat si pentru jurnalista.

"Am discutat cu Florence si cred ca numai un om robust, cu o puternica tarie de caracter putea sa reziste in infernul din Irak. Este un om extraordinar si pot sa spun ca are in mine un prieten", a declarat presedintele Traian Basescu.

PRAJITURA MAGICA. In seara de dinaintea casatoriei, la Sibiu a sosit Marie-Jeanne Ion, colega de suferinta a lui Sorin si a lui Ovidiu Ohanesian. "A fost o surpriza enorma sa fie si Florence. Nu ma asteptam sa vina, desi despre asta am vorbit destul de mult in zilele de detentie. Aproape ca este incredibil ca suntem toti, din nou, impreuna", a spus Sorin. "Am fost bucuros cand am vazut-o. O asteptam pe Jeana la Sibiu.

Mi-a spus sa ies putin afara si am ramas fara glas. Florence ma astepta cu o prajitura impachetata. A venit si mi-a adus prajiturica, asa cum facea in detentie." In glasul lui Sorin Miscoci, acum proaspat casatorit, se simte emotia clipelor in care s-a revazut cu cea care i-a fost alaturi in Bagdad timp de 55 de zile. Ieri, la orele amiezii, Sorin, Marie-Jeanne si Florence au petrecut, la Sibiu, ultimele ore inaintea plecarii spre Bucuresti, iar ieri Aubenas a decolat spre Franta. Asa cum a facut si in ziua nuntii, jurnalista franceza a tinut sa nu vorbeasca.

OMUL DE LEGATURA. Marie-Jeanne, cea care se presupune ca a pus la cale cea mai mare surpriza a nuntii lui Sorin Miscoci cu Andreea Costiuc, sustine ca buna sa prietena si colega de suferinta este aceeasi pe care o stia din momentele tragice ale detentiei.

"Vreau sa spun, in primul rand, ca Florence nu s-a schimbat deloc, este asa cum o stiam noi de acolo din Bagdad. Apoi, ca este un om deosebit, ca ne este un prieten si ca, in ciuda tuturor greutatilor, a tinut sa vina la Sibiu, la nunta lui Sorin, pentru a-i face o mare surpriza", a spus Marie-Jeanne. Cat despre viitor, Marie-Jeanne este optimista. "Evident, vom pastra legatura. Nu am facut un plan, insa este posibil sa intoarcem vizita placuta facuta de Florence. Este firesc. Ne leaga atat de multe amintiri, atat de multe trairi si evenimente. Nu poti sa uiti, sa te desparti usor de un asemenea om."

Florence Aubenas a plecat ieri de la Sibiu spre Bucuresti, pentru ca astazi sa paraseasca tara.

APRECIERI
"Am discutat cu Florence si cred ca numai un om robust, cu o puternica tarie de caracter putea sa reziste in infernul din Irak. Este un om extraordinar si pot sa spun ca are in mine un prieten" - Traian Basescu

PRAJITURA
"Am fost extrem de bucuros cand am vazut-o pe Florence. In seara de dinaintea nuntii o asteptam doar pe Jeana la Sibiu. Mi-a spus sa ies putin afara si am ramas fara glas. Florence mi-a adus o prajiturica, asa cum facea in detentie" - Sorin Miscoci

CONTRAVIZITA
"Vom pastra legatura cu Florence. Nu am facut un plan, insa este posibil sa intoarcem vizita placuta facuta de Florence. Este firesc. Ne leaga atat de multe amintiri, atat de multe trairi. Nu poti sa uiti, sa te desparti usor de un asemenea om" - Marie-Jeanne Ion
×
Subiecte în articol: sorin observator florence