x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inteligența artificială Meta dă sfaturi de părinte pe Facebook, inventând un copil fictiv

Inteligența artificială Meta dă sfaturi de părinte pe Facebook, inventând un copil fictiv

de Redacția Jurnalul    |    19 Apr 2024   •   22:00
Inteligența artificială Meta dă sfaturi de părinte pe Facebook, inventând un copil fictiv
Sursa foto: freepik.com

Un chatbot Meta a stârnit îngrijorări după ce a răspuns la o solicitare de sfaturi parentale pe Facebook, inventând un copil fictiv cu dizabilități.

Un părinte a postat pe un grup privat de Facebook, cerând sfaturi cu privire la programele de educație din New York pentru copiii "2e" (dublu excepționali - cu abilități excepționale și un handicap).

În loc de un alt părinte, chatbot-ul Meta a răspuns, pretinzând că are un copil "2e" care a urmat un program G&T (Gifted & Talented) în New York.

Chatbot-ul a numit chiar și școala la care a mers presupusul său copil.

Utilizatorii grupului au fost surprinși și îngrijorați de postarea chatbot-ului, unii comparând-o cu un scenariu din serialul SF "Black Mirror".

O cercetătoare de inteligență artificială, Aleksandra Korolova, a declarat că postările de acest gen ar putea submina încrederea în social media, deoarece "halucinațiile" AI care inventează povești ar putea induce în eroare utilizatorii, conform Sky News.

Postările fost șterse între timp, dar au fost verificate de Sky News.

Grupul are activată funcția "Meta AI", care a fost introdusă de Meta în septembrie 2023, dar Korolova spune că nu crede că AI ar fi trebuit să intervină aici: „Nimeni nu a cerut cu adevărat gândurile lui Meta AI, doar a generat automat un răspuns pentru că nimeni nu a răspuns în decurs de o oră".

Meta a apărat funcția sa de inteligență artificială, afirmând că este încă în curs de dezvoltare și că nu oferă întotdeauna răspunsuri corecte.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: inteligenţa artificială meta