x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Internet - Au fost publicate subiectele pentru probele orale ale examenului de bacalaureat 2007

Internet - Au fost publicate subiectele pentru probele orale ale examenului de bacalaureat 2007

27 Apr 2007   •   00:00

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a publicat, vineri, la adresa www.subiecte2007.edu.ro, listele cu subiecte si instructiunile de realizare a biletelor pentru probele orale (proba B) ale examenului de bacalaureat 2007.

Ministerul a facut publice si instructiunile cu privire la criteriile de apreciere ale raspunsurilor elevilor si la modul de evaluare a raspunsurilor candidatilor. Textele la prima vedere care vin in completarea modelelor publicate pentru biletele de examen vor fi transmise centrelor de examen cu maximum 48 de ore inainte de proba.

Au fost elaborate subiecte pentru limba si literatura romana, limba si literatura materna (croata, germana, maghiara, sarba, slovaca, turca si ucraineana) si limbi moderne (engleza, franceza, germana, greaca, italiana, rusa si spaniola), in conformitate cu programele de examen.

In prezent pe site sunt publicate variante de subiecte in 17 limbi: limba romana, 7 limbi materne (croata, maghiara, germana, sarba, slovaca, turca si ucrainiana), 9 limbi moderne (franceza, engleza, germana, spaniola, italiana, portugheza, greaca, rusa, japoneza) si o limba clasica - latina.

Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar (CNCEIP) va elabora un documentar asupra intregii conceptii a site-ului www.subiecte2007.edu.ro pentru a explica structura si caracterul multilingvistic al examenului national de Bacalaureat, care ulterior va fi depus la organismele europene competente, pentru obtinerea unei diplome de excelenta in domeniul educatiei si multilingvismului din partea Comisiei Europene. (Rompres)

×
Subiecte în articol: observator