x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Intervenție la limită la Bușteni: fără echipament și fără să cunoască traseul, un bucureștean a căzut în Jepii Mici. Salvatorii au stat blocați în coloană pe DN1

Intervenție la limită la Bușteni: fără echipament și fără să cunoască traseul, un bucureștean a căzut în Jepii Mici. Salvatorii au stat blocați în coloană pe DN1

28 Oct 2022   •   22:20
Intervenție la limită la Bușteni: fără echipament și fără să cunoască traseul, un bucureștean a căzut în Jepii Mici. Salvatorii au stat blocați în coloană pe DN1
Sursa foto: Salvamont Bușteni

Fără echipament, fără antrenament și fără să cunoască traseul, acesta a început să urce pe munte cu soția și copilul, cu toate că era foarte târziu. Intervenția a fost întârziată de coloanele de mașini de pe DN1: "Autoritățile Statului nu ne-au aprobat folosirea semnalelor acustice și luminoase în caz de urgență!"

Salvamont Bușteni:

"Acțiune în desfășurare pentru salvarea unui bărbat de 41 de ani din București care a căzut din poteca Jepii Mici.

În prima parte a traseului, bărbatul a alunecat și a căzut din potecă mai bine de 10 metri. Printr-o minune s-a oprit pe o pantă foarte înclinată, deasupra unei săritori de peste 20 de metri, de unde de-a lungul anilor, nu a scăpat nimeni cu viață.

Soția acestuia a sunat disperată după ajutor, iar salvamontiștii din Bușteni și Prahova au pornit într-o cursă contracronometru, doar că traficul de pe DN1 a făcut ca deplasarea acestora sa fie aproape imposibilă. Salvatorii au fost nevoiți să stea în coloană ca oricare participant la trafic, pentru că Autoritățile Statului nu le-au aprobat legea folosirii semnalelor luminoase și acustice în caz de urgență.

Astfel, bărbatul care abia se ținea ar fi putut cu ușurință să-și piardă viața, iar ca el au fost sute de victime de-a lungul anilor, a căror viață a atârnat de un fir de păr, doar pentru că guvernanții au ignorat aprobarea aceastei legi ani la rând.

Din fericire, rapiditatea deplasării echipei de salvare în teren accidentat a făcut ca încă o viață de om să fie salvată în ultimul moment", transmit salvamontiștii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

 

×