x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Intervenție de peste 4 ore a medicilor din Arad pentru salvarea unui bărbat cu anevrism de aortă

Intervenție de peste 4 ore a medicilor din Arad pentru salvarea unui bărbat cu anevrism de aortă

de Redacția Jurnalul    |    13 Noi 2023   •   16:15
Intervenție de peste 4 ore a medicilor din Arad pentru salvarea unui bărbat cu anevrism de aortă

Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, pentru salvarea unui bărbat care a suferit un anevrism de aortă abdominală. Intervenția a durat peste 4 ore.

Potrivit reprezentanților spitalului, pacientul în vârstă de 81 de ani a ajuns în Unitatea de Primire Urgențe cu anevrism de aortă abdominală.

Medicii de gardă din secțiile Chirurgie Generală I și Anestezie și Terapie Intensivă I, împreună cu un medic de chirurgie vasculară, care a fost chemat de acasă, au intrat de urgență în sală pentru a reconstrui porțiunea de aortă ruptă, prin montarea unei proteze sintetice.

„Circulația în parametri optimi a sângelui a fost restabilită în urma intervenției, care a durat peste patru ore și care a fost una dificilă deoarece a presupus reconstrucția unei părți a unui vas principal de sânge, iar pacientul (diagnosticat și cu alte afecțiuni cardiace) risca exsangvinarea rapidă”, au anunțat reprezentanții SCJU Arad.

Conform acestora, luni pacientul este conștient și cooperant și se află sub supraveghere medicală în Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă I.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: interventie medici aorta