x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prima intervenție a pompierilor români în Grecia, în zona Kouvaras

Prima intervenție a pompierilor români în Grecia, în zona Kouvaras

de Redacția Jurnalul    |    17 Iul 2023   •   18:00
Prima intervenție a pompierilor români în Grecia, în zona Kouvaras

Pompierii români dislocați în Grecia au primit, luni, de la ofițerul de legătură al autorităților elene, misiunea de a se deplasa în zona Kouvaras, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în urmă cu puțin timp, pompierii români dislocați în Grecia, au primit, de la ofițerul de legătură al autorităților elene, misiunea de a se deplasa în zona Kouvaras, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată.

Astfel, 32 de pompieri români, patru autospeciale de stingere, o autocisternă de 30 de tone cu apă și două autospeciale de teren sunt în drum spre locația indicată.

În perioada 1 iulie - 1 august 2023, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la programul de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților elene în gestionarea acestui tip de risc. Programul de asistenţă este finanțat de UE și a fost prevăzut ca măsură de sprijin pentru comunitățile elene, după incendiile devastatoare înregistrate în anul 2021.

Al doilea contingent format din 40 de pompieri români a plecat vineri în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit autoritățile elene prin activități de monitorizare a zonelor cu risc de incendiu din estul Atenei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: interventie pompier Grecia