Conform sursei citate, fenomenele hidrometeorologice au produs efecte în 98 localități din 22 de județe (Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș și în municipiul București.
Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 7 case, 24 curți, 6 beciuri/subsoluri.
Totodată, echipajele au acționat pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 20 imobile, precum și pentru degajarea a 203 copaci și 5 stâlpi de electricitate prăbușiți. În urma acestor evenimente, 54 de autoturisme au fost avariate.
Pentru alimentarea cu energie electrică a două cartiere din municipiul Sebeș (AB), un generator electric (410kWA) din cadrul ISU AB a furnizat energie electrică până la remedierea situației.
Din cauza copacilor căzuți pe carosabil, respectiv pe liniile feroviare, traficul a fost temporar blocat pe un drum național (DN 1/IF) și pe două magistrale feroviare (CF 500 și CF 400).
De asemenea, pentru preîntâmpinarea situațiilor care să pună în pericol vieți și bunuri, la nivel național, au fost transmise șase mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, în șase județe.
Totodată, pentru furnizarea răspunsului optim la solicitările de sprijin, apărute în zonele vizate de vremea neprielnică, au fost activate Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, prin operaționalizarea Grupelor Operative a inspectoratelor pentru situații de urgență din 5 județe (AG, DJ, GR, TR și SV).
(sursa: Mediafax)